ISSN 2457 - 3973

Adrian Rugină, cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Piatra Neamţ

Adrian Rugină, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit” a primit recunoştinţă veşnică şi din partea municipiului Piatra Neamţ. La iniţiativa consilierului local Cătălin Misăilă, acesta a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

Evenimentul este umbrit de votul împotriva acestui titlu onorific pe care 4 consilieri locali, ascunşi în spatele votului secret, l-au acordat unui om care şi-a pus viaţa mai presus pentru a salva alte vieţi din iadul de la ”Colectiv”.

Proiectul a trecut însă graţie votului celor 18 consilieri locali care, prin votul lor, au adus şi un omagiu celor 60 de tineri care au murit în acea tragedie.

”La fel ca toți românii am fost şi eu profund impresionat de drama care s-a produs în acel club. Sunt şi eu părinte…. Între cei care au murit se află şi un erou. Adrian Rugină şi-a dat propria viață pentru a salva alte vieți. Este gestul suprem pe care puțini îl fac. Merită respectul nostru veşnic şi de aceea voi propune acordarea post mortem a titlului de cetățean de onoare al municpiului Piatra Neamț”, a declarat consilierul local Cătălin Misăilă.

Articolul anterior

Ionel Arsene: Guvernarea PSD a dat bani primăriilor nemţene indiferent de culoarea politică

Articolul următor

Ce sărbătoare! Colegiul Naţional ”Petru Rareş” împlineşte 146 ani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular