ISSN 2457 - 3973

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

Consilierii judeţeni ai PNL şi USRPLUS au depus o sesizare la Prefectura Neamţ cu privire la alegerea celor 2 vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean.

Prefectul George Lazăr a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sesizarea are ataşată şi un DVD cu filmul video al alegerii celor doi vicepreşedinţi.

Este invocat faptul că votul unor consilieri judeţeni nu a fost secret, aşa cum prevede Codul Administrativ, fapt care ar atrage nulitatea hotărârii CJ.

Prefectul de Neamţ a precizat că deocamdată nu a vizionat filmul şi nu a fost formulat un punct de vedere cu privire la sesizarea făcută de consilierii locali, dar că o va face în perioada imediat următoare.

„Din punctul meu de vedere, votul secret este în cabină, fără a fi influenţat de cineva, apoi ieşi cu buletinul împăturit, fără să îl arăţi cuiva şi îl pui în urna de vot”, a declarat prefectul George Lazăr.

În şedinţa de săptămâna trecută, în funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Neamţ au fost aleşi Mădălina Ciubotaru (PRO România) şi Dragoş Chitic (PMP) prin votul majorităţii PSD-PMP-ALDE-PPUSL-PRO România.

Articolul anterior

Prefectura Neamţ: Alin Lehăduş a fost ales viceprimar de Piatra-Neamţ cu ÎNCĂLCAREA LEGII!

Articolul următor

Florentina Moise: „Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Un comentariu

  • dacă acel buletin e scris de mânuța votantului , numai vot secret nu se poate numi.
    buletinul trebuie să-i aibă numele celor de votat și pe lângă buletine, egale cu numărul de votanți, trebuie să existe și o ștampilă cu VOTAT. sau DA, dacă e scumpă ștampila cu 5 litere.
    e chiar așa de greu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.