ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise: „Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Urmare a conferinţei de presă în care prefectul George Lazăr a anunţat că alegerea viceprimarului de Piatra-Neamţ, Alin Lehăduş, s-a făcut cu încălcarea legii, conducerea PSD Piatra-Neamţ (care a sesizat Prefectura cu privire la ilegalitate) a ieşit cu un comunicat de presă în acest sens.

Sub semnătura preşedintei organizaţiei, consilierul Florentina Luca-Moise, social-democraţii apreciază echidistanţa cu care prefectul de Neamţ a analizat plângerea.

PSD Piatra-Neamţ consideră decizia Prefecturii ca fiind „un prim pas pentru reinstituirea legalităţii în Consiliul Local Piatra-Neamţ”.

Redăm, mai jos, integral, comunicatul de presă al PSD Piatra-Neamţ:

„Prefectul a dat dreptate PSD
• Alin Lehăduș, PRO România, a pierdut funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, în urma reclamație pe care a făcut-o grupul de consilieri locali ai PSD Piatra Neamț
• „în sfârșit, s-a făcut dreptate“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț
PSD a înfrânt alianța PNL-ProRomânia, constituită la nivelul municipiului Piatra Neamț, alianță care l-a impus pe Alin Lehăduș în funcția de viceprimar la sfârșitul anului trecut.
„Astăzi am obținut o primă victorie! Prefectul de Neamț a recunoscut într-o conferință de presă că ședința în care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar a fost ilegală. Am atacat hotărârea în baza căreia a fost desemnat în această funcție și astăzi prefectul județului ne-a dat dreptate. Este adevărat, astăzi am văzut că legea se poate respecta și la Primăria Piatra Neamț. Îl felicit pe domnul prefect că nu a intrat în jocurile politice și a analizat cu celeritate speța prezentată de grupul de consilieri locali ai PSD.
Este un prim pas către reinstituirea legalității în Consiliul Local Piatra Neamț. Așteptăm cu interes și răspunsul pentru a doua solicitare, pentru că nu a fost legală nici alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Piatra Neamț. În numele pietrenilor pe care îi reprezentăm, sperăm ca prefectul de Neamț să dea dovadă de aceeași acuratețe în luarea deciziei vizavi de reclamația noastră“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț.
În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra Neamț se va supune la vot un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii din 21 decembrie 2020 prin care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar.
Prefectul a anunțat că există posibilitatea, din punct de vedere legal și analizând similitudinile, ca decizia și în cazul alegerii celui de-al doilea viceprimar”, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, preşedinte al PSD Piatra-Neamţ.

Grupul consilierilor PSD cere public primarului Andrei Carabelea să pună în aplicare decizia prefectului şi să introducă mâine, 25.02.2021, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Piatra Neamț, proiect de hotărâre privind revocarea hotărârii de numire a viceprimarului Alin Lehăduș.

Despre decizia luată de prefectul George Lazăr am publicat astăzi un material care poate fi recitit aici

Articolul anterior

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

Articolul următor

Demonii USR PLUS din Parlament vor să îngenuncheze credința românilor – afirmă deputatul Ciprian Şerban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *