ISSN 2457 - 3973

ALERTĂ Un bărbat din Constanța, infectat cu coronavirus, a stat 2 zile în Piatra-Neamț

Un bărbat în vârstă de 52 ani, din județul Constanța, la care a fost confirmată infectarea cu virusul COVID-19, a petrecut câteva zile în municipiul Piatra-Neamț în urmă cu aproximativ o săptămână.

Acesta a venit într-o mini-vacanță în oraș, în perioada 29 februarie – 2 martie. Deocamdată nu se știe dacă la vremea respectivă, constănțeanul era purtător al virusului COVID-19, și nici de unde l-a contactat.

Bărbatul a declarat medicilor că nu a fost plecat din țară, ceea ce înseamnă că infectarea a avut loc în România.

Constănțeanul a fost cazat în Piatra-Neamț și s-a plimbat prin mai multe locuri, intrând în contact cu mai mulți pietreni.

”În perioada 29 februarie – 1 martie a fost plecat la Piatra Neamţ, prin urmare am luat legătura şi am informat prefectul. A fost însoţit de fiica lui care locuieşte în Ilfov. Am luat legătura şi cu prefectul de Ilfov. Pe 2 martie, a fost în concediu, iar pe 3 şi 4 martie a fost la munca. Pe 5 a plecat acasă, iar pe 6,7 şi 8 martie a stat acasă. Pe 9 martie s-a dus la Spitalul de Boli Infecţioase, pe 10 a mers la Urgenţă, iar pe 11 i s-a recomandat un computer tomograf şi i-au fost recoltate probe de sânge. Apoi a mers din nou la Urgenţă, pentru computer tomograf, după care a revenit la Spitalul de Boli Infecţioase şi a rămas acolo”, a declarat prefectul de Constanța, George Niecolescu.

Reprezentanții DSP Constanța i-au informat pe colegii din Neamț care au început o anchetă epidemiologică.

”Din datele pe care le avem, pacientul nu are nici un fel de contact cu persoane care să vină din zonele carantinate din Italia (…) Am demarat ancheta. Încercăm să identificăm contacţii. A fost doar două zile la serviciu. Singura colectivitate în care a fost – a fost în Piatra Neamţ. Am identificat locaţia, am transmis colegilor de la Direcţia de Sănătate Piatra Neamţ să demareze şi ei ancheta. Şi am anunţat şi la Ilfov datele pentru fiica dânsului”, a precizat Cristina Schipor, directorul DSP Neamț.

Articolul anterior

Zeci de nemțeni vin din Italia, cu mașinile, spre județ! Când ajung în Neamț, intră direct în CARANTINĂ!

Articolul următor

ALERTĂ Bărbatul cu coronavirus a fost la Campionatul de dans sportiv de la Piatra-Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *