ISSN 2457 - 3973

Zeci de nemțeni vin din Italia, cu mașinile, spre județ! Când ajung în Neamț, intră direct în CARANTINĂ!

Zeci de nemțeni se întorc din Italia în țară speriați de situația din Peninsulă. Aproximativ 50 de nemțeni sunt deja în România, în drum spre județul Neamț, sau deja intrați în județ.

La intrarea în fiecare județ pe care îl tranzitează, coloana de mașini a fost preluată de echipaje de la Serviciul Poliției Rutiere și Jandarmerie, din motive de securitate sanitară.

Asta pentru că, potrivit hotărârilor stabilite de autorități, cei care se întorc din Italia intră direct în carantină.

Este și cazul celor circa 50 de nemțeni care se întorc spre casă. Doar că, pentru 14 zile, ”casa” lor va fi unul din spațiile special amenajate pentru carantină.

”Persoanele în cauză vor intra în carantină. Unele dintre ele deja au ajuns în județ și au fost direcționate direct spre spațiile de carantinare. Acestea sunt procedurile și vom face tot ce trebuie pentru a fi respectate”, a declarat, pentru newsallert.ro, prefectul George Lazăr.

Totodată, acestora le vor fi prelevate probe, periodic, pentru a se stabili dacă sunt infectați cu virusul COVID-19. După 14 zile de carantină, dacă toate cele 3 teste vor ieși negative, aceștia vor fi lăsați să plece unde doresc.

”Deocamdată nu avem cazuri confirmate de infectare cu COVID-19. Sunt probe trimise la laboratorul din Iași și așteptăm rezultatele”, a adăugat prefectul George Lazăr.

În afara celor 50 de nemțeni care au venit cu mașini (autoturisme sau microbuze transport persoane) și au intrat în țară prin vestul țării mai sunt alte 7 persoane din Neamț care au venit în România, tot din Italia, cu un microbuz, prin vama de la Giurgiu.

Aceștia au rămas în carantină în județul Giurgiu.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a transmis un mesaj de calm pentru populație dar totodată de responsabilitate și a cerut oamenilor să respecte deciziile și sfaturile autorităților.

Articolul anterior

EXCLUSIV Corespondență din nordul Italiei, din mijlocul comunității de nemțeni. ”Cu frica si cu foamea nu trebuie să te pui niciodată!”

Articolul următor

ALERTĂ Un bărbat din Constanța, infectat cu coronavirus, a stat 2 zile în Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *