ISSN 2457 - 3973

Apă raționalizată în Neamț din cauza secetei!!! Vezi unde a luat APA SERV aceste măsuri!

Seceta prelungită a secat fântânile dar și foarte multe cursuri de apă din județul Neamț. Dincolo de faptul că se anunță foamete ca în anii ’40, s-a ajuns chiar la raționalizarea apei furnizată în sistem centralizat.

Conducerea Companiei Județene APA SERV S.A. anunță utilizatorii serviciilor de alimentare cu apă că, urmare a secetei generate de lipsa precipitatilor, a temperaturilor foarte ridicate și a nivelului scăzut de apă în puțurile de captare, se impune restricționarea furnizării apei potabile începând cu data de miercuri, 12 august 2015, în mai multe localități.

La Târgu Neamț, apa va fi furnizată cu presiune scăzută între orele 22.00 – 06.00 pe o perioadă nedeterminată.

”În unele zone din oraș nu va fi apă deloc în acest interval de timp. Perioada de restricționare a furnizării apei este nedeterminată, în funcție de consumul zilnic și de posibilitatea acumulării apei în rezervoare”, susține conducerea APA SERV S.A.

De asemenea, furnizarea apei va fi restricționată în comuna Răucești între orele 11.00 – 16.00 și Vânători între orele 21.00 – 06.00.
”Apa se va furniza cu presiune redusă, iar în localitățile Agapia, Bălțătești și Grumăzești nu va fi deloc în această perioadă. Conducerea societăţii face apel către consumatori, prin care solicită să utilizeze apa potabilă doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare/prestare a serviciul de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic şi să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi: udatul grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor,etc, astfel încât să poată fi posibilă reluarea furnizării în regim continuu”, potrivit conducerii APA SERV S.A.seceta1

Nu există săptămână în care preoții să nu scoată icoanele în procesiuni religioase în care se cere ajutorul divinității pentru ploaie. Pământul este crăpat și plugurile se rup în el, culturile agricole au fost compromise fie de secetă fie de grindină, fântânile sunt secate. Oamenii au început să își vândă vitele din bătătură pentru că nu mai au nici apă și nici mâncare iar peste iarnă nu vor avea furaje. Vorba românilor că ”nu ai după ce bea apă” își pierde esența pentru că nici apă nu mai există. Și toate acestea în contextul în care se vorbește tot mai apăsat că apa ar trebui să nu mai fie un bun public.

Articolul anterior

Condiții extreme pe Ceahlău: urși, vipere și viespi-gigant!

Articolul următor

S-a semnat contractul: RoCom Central a preluat Ștrandul! Încasările le preia tot Perla Invest!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular