NewsAllert :

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

  • 3 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

S-a semnat contractul: RoCom Central a preluat Ștrandul! Încasările le preia tot Perla Invest!

Contractul dintre Primăria Piatra Neamț și SC RoCom Central de preluare în administrare a Ștrandulului municipal Piatra-Neamț a fost semnat săptămâna trecută, a declarat, pentru newsallert.ro, Cătălin Goldan, managerul Perla Invest.

Interesant este însă că, deși contractul a fost semnat de ambele părți, Perla Invest operează în continuare tot ce ține de ștrand, adică și cheltuieli și încasări. Prevederile contractului spun că până pe 15 septembrie se va face un inventar și un proces de predare-primire a bunurilor din ștrand, proces verbal ce urmează să fie semnat de Primărie, Perla Invest și RoCom Central.

”Doar nu o să numărăm, de exemplu, șezlongurile cu oameni care stau la plajă pe ele. Și mai sunt astfel de situații”, a declarat Cătălin Goldan.

Pe de altă parte, până pe 15 septembrie se face o inventariere a bunurilor care sunt ale municipalității în ștrand. Însă vor exista și surprize la care, probabil, cei de la RoCom Central nu se așteaptă. Amintim doar de bunurile societății Mix Music aflate în ștrand și care au fost operate folosite gratuit de Perla Invest, în baza mai mult a unei înțelegeri tacite. Și exemplele pot continua.

Pe de altă parte, RoCom Central va prelua ștrandul fix la finalul sezonului, deci atunci când încasările vor tinde doar către zona de venituri din parcare și eventual ceva chirii la terenurile de sport. Cheltuielile vor fi însă la fel, dacă nu și mai mari, mai ales iarna, dacă RoCom Central va hotărî să opereze barierele pentru a încasa taxa de parcare. Asta înseamnă utilități și oameni, deci salarii și impozite.

”Eu chiar vreau să am o discuție cu cei de laRoCom Central să preia oamenii care deserveau ștrandul. De alfel am avut la început un ”gentleman agreement” pe această temă. La Perla Invest se va reduce organigrama odată cu predarea ștrandului și eu nu vreau ca oamenii mei să rămână pe drumuri. Sper să se păstreze acea înțelegere neoficială”, a mai spus Goldan.

Toate tarifele din ștrand vor fi aprobate prin hotărâre de Consiliu Local, deci noul administrator nu poate impune ce tarife dorește la intrarea pietonală, cu mașina sau la bazine, la chirii pentru agenții economici pe terenul aparținând domeniului public.

Tot Consiliul Local ar fi putut aproba înființarea unei noi societăți în subordine care să opereze ștrandul și, de ce nu, toate bunurile de interes turistic aflate în patrimoniul Perla Invest, iar actuala societate să se ocupe eventual doar de mentenanța acestora.

Articolul anterior

Apă raționalizată în Neamț din cauza secetei!!! Vezi unde a luat APA SERV aceste măsuri!

Articolul următor

PNL face blat în comune pentru alegerile locale?! Primarul de Bârgăuani ține USL în priză!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *