NewsAllert :

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Florentina Moise: “Prefectul a dat dreptate PSD! Primul pas pentru reinstituirea legalităţii în C.L. Piatra-Neamţ!”

Alegerea vicepreşedinţilor CJ Neamţ, contestată la Prefectură

  • 3 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Condiții extreme pe Ceahlău: urși, vipere și viespi-gigant!

Drumețiile în masivul Ceahlău sunt de câteva săptămâni din ce în ce mai periculoase din cauza a doi factori principali: turiștii și canicula. Pericolele sunt reale în condițiile în care animalele sălbatice sunt tot mai agitate din cauza perioadei caniculare prelungită. Cele mai mari pericole sunt reprezentate de urși, vipere și, mai nou, o specie de viespi gigant, denumită popular ”lupii albinelor”.

În ultimele zile, 18 turiști au fost înțepați de aceste insecte periculoase care inoculează un venin mai puternic decât cel al unei albine. Doi turiști au făcut șoc anafilactic și doar intervenția rapidă a salvamontiștilor le-a salvat viață. Toți cei înțepați de viespi au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Situația din Ceahlău se regăsește și în alte zone montane din țară.

”Sunt undeva în Munții Ciucului acum și este aceeași situație și aici. Am surprins azi câteva viespi care cădeau pur și simplu ca și plouate pe pământ, se rostogoleau și apoi își reluau zborul. În același timp sunt foarte agresive”, a povestit Silviu Cârligeanu.viespi gigant

Turiștii pot lua câteva măsuri preventive pentru a evita pe cât posibil astfel de atacuri. În primul rând nu trebuie să părăsească potecile turistice și în cazul în care întâlnesc un cuib de viespi (în sol) să se îndepărteze cât mai rapid și în liniște de acea zonă. De asemenea, trebuie evitat consumul de sucuri, fructe și dulciuri care atrag astfel de insecte. Nici parfumurile nu ar trebui folosite înainte și în timpul ascensiunii pe munte pentru că multe conțin feromoni care agită insectele. În cazul nefericit al unui atac, zona trebuie curățată cu apă și săpun și dacă este posibil, trebuie aplicate comprese cât mai reci. În cazul în care apar primele simptome de șoc anafilactic (respirație îngreunată, transpirație abundentă, amețeli, stări de greață), trebuie apelat imediat la serviciul 112.

În Ceahlău pândesc și alte pericole și aici ne referim la vipere și urși. Întâlnirea cu aceste animale este accidentală și se produce în special când turiștii părăsesc potecile. Au fost în urmă cu o lună și două cazuri în care un urs a vizitat zona de campare de pe platoul Dochia, atras de mirosul alimentelor pe care turiștii le aveau în corturi. ursi

De asemenea, în Ceahlău au fost semnalate foarte multe vipere dar nu pe traseele turistice. Șerpii sunt extrem de agitați din cauza câldurii și a faptului că sunt în ultima perioadă de gestație, motive în plus ca turiștii să evite contactul cu aceste animale. vipere Ceahlau

Articolul anterior

Mall-ul de la piață, gaura neagră de 4 milioane de euro!

Articolul următor

Apă raționalizată în Neamț din cauza secetei!!! Vezi unde a luat APA SERV aceste măsuri!

Un comentariu

  • Pai atunci este simplu… Se recomanda o scurta pauza.. de munte. 😀

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *