ISSN 2457 - 3973

APOCALIPSA GOSPODINELOR – premieră la Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ

În datele de 16, 17 și 18 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, va avea loc Premiera APOCALIPSA GOSPODINELOR, un spectacol de Nicoleta Esinencu, Doriana Talmazan, Paul-Ovidiu Cosovanu, Daniel Chirilă, Corina Grigoraș, Lucreția Mandric, Ruxandra Maniu, Iulia-Paula Niculescu și Daria Tămăslăcaru.

Subjugarea de gen (dominarea femeilor de către bărbați) este cea mai veche şi mai răspândită formă de aservire. Patriarhatul este atât de răspândit în practicile sociale curente încât e privit ca normă, chiar și în statele democratice, dezvoltate. Prejudecățile de gen despre rolul bărbatului ca autoritate supremă a familiei și al femeii ca îngrijitoare a familiei continuă să alimenteze inechitatea socială și dezbinarea.

APOCALIPSA GOSPODINELOR este un exercițiu de sinceritate și un manifest pentru o lume în care relațiile de dominație și supunere dintre bărbați și femei să fie înlocuite cu respectul pentru celălalt, ca ființă umană cu aceleași drepturi.

Într-un spectacol-concert cu instrumente inedite precum chitara-mătură, cinci voci feminine, de vârste diferite, incantează un ritual de eliberare.

  

APOCALIPSA GOSPODINELOR

 

cu: Corina Grigoraș, Lucreția Mandric, Ruxandra Maniu, Iulia-Paula Niculescu și Daria Tămăslăcaru

 

sound design: Paul-Ovidiu Cosovanu

lighting design: Cristian Niculescu

 

Durata: 1h 30min

Vârstă recomandată: 15+

 

Bilete se găsesc aici: https://www.bilete.ro/apocalipsa-gospodinelor/

Pentru informații și rezervări: 0756698978 / 0752149735

Articolul anterior

Deputatul Iulian Bulai (USR Neamţ): Am solicitat ca în bugetul pe 2023 să fie alocați bani pentru un pod provizoriu la Luțca

Articolul următor

Bilanţ al Asociaţiei „Drumurile Bistriţei”. Proiecte contractate de peste 2,6 milioane euro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *