ISSN 2457 - 3973

Deputatul Iulian Bulai (USR Neamţ): Am solicitat ca în bugetul pe 2023 să fie alocați bani pentru un pod provizoriu la Luțca

Deputatul USR nemțean Iulian Bulai a depus amendamente la bugetul național pe anul 2023 pentru alocări în valoare de peste 200 milioane lei. Amendamentele prevăd atât proiecte de investiții, cele mai multe fiind solicitări ale aleșilor locali USR din județul Neamț, cât și alocări de fonduri suplimentare pentru diferite instituții publice.

„Bugetul pentru anul 2023 este unul inflaționist și mincinos, aranjat de PSD PNL ca să arate bine. Dar cifrele arată bine doar pe hârtie, nu și în realitate. Noi, parlamentarii USR, am depus peste 500 de amendamente la proiectul bugetului, atât pe teme naționale (eliminarea pensiilor speciale, transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor, masă caldă și transport gratuit pentru elevi), cât și pe teme locale. Ca parlamentar de Neamț, am solicitat ca în bugetul pe anul viitor să fie alocată suma de 5 milioane lei pentru construcția unui pod provizoriu peste râul Siret în localitatea Luțca, unde s-a prăbușit podul abia modernizat de Consiliul Județean Neamț. De asemenea, am solicitat susținerea cu bani de la buget pentru o serie de proiecte importante în mai multe localități nemțene: modernizare de drumuri în Săbăoani, Hangu și Botești, construirea unui cămin cultural în satul Pâncești, amenajarea unei zone pietonale de-a lungul DN15 în comuna Alexandru cel Bun, construire piste ciclabile și trotuare în Săbăoani, dar și finanțare pentru rezolvarea problemei alimentării cu apă din Municipiul Roman”, a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul USR Iulian Bulai.

Referitor la partea de buget ce îi revine Ministerului Culturii, Iulian Bulai a cerut fonduri de 4,5 milioane lei pentru a suplimenta personalul de avizare și inspecție din cadrul Direcțiilor Județene pentru Cultură cu 60 de posturi. În momentul de față, activitățile de control și avizare ale DJC-urilor sunt dezastruoase, din cauza nivelului salarial foarte scăzut. Discrepanțele sunt oricum foarte mari de la Cultură la toate celelalte ministere și se impune această alocare.

De asemenea, a fost solicitată o alocare de 2.5 milioane lei pentru o sesiune de finanțare de proiecte destinată spectacolelor-lectură și montării, de către artiști români, de spectacole din dramaturgia ucraineană contemporană.

Ultimul amendament depus prevede alocarea a 1,5 milioane lei pentru investiții în digitalizare la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Articolul anterior

Panică la Borleşti! Şi-a stropit casa cu benzină şi s-a baricadat cu o butelie în pod ameninţând că dă foc!

Articolul următor

APOCALIPSA GOSPODINELOR – premieră la Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular