NewsAllert :

Date noi despre accidentul de la Chintinici-Roznov! Sunt 2 victime!

Grav accident rutier la Chintinici-Roznov, joi seara. (foto-galerie)

A murit un fost director al Colegiului Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

Petrecere de botez cu 150 de persoane, întreruptă de polițiștii din Piatra-Neamț

  • 22 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

Aproape 20.000 nemțeni suferă de un handicap! Două treimi dintre aceștia au un handicap permanent!

13.650 de nemțeni, încadrați în grad de handicap cu valabilitate permanentă (care nu trebuie să vină la comisii la reevaluare) vor primi începând cu această lună noile tipuri de certificate de încadrare. Din martie 2017 DGASPC a început să emită noile modele de certificate, acestea fiind trimise prin poștă fiecărei persoane în parte.

Persoanele cu handicap care primesc aceste noi certificate acasă trebuie să rețină că beneficiază în continuare de toate prestațiile sociale și facilitățile de transport ca și până acum și NU trebuie să se prezinte la sediul DGASPC Neamț. Este vorba doar despre un nou model de certificat care îl înlocuiește pe cel vechi.

În decembrie 2016 a fost publicat un act normativ care prevedea că în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a acestuia, comisiile județene de încadrare în grad și tip de handicap au obligația să înlocuiască certificatele de handicap cu valabilitate permanentă cu un nou model. Acest nou model este mai clar explicat pentru beneficiar și elimină o serie de informații confidențiale referitoare la boala sau statutul social al acestuia.

În județul Neamț sunt aproape 19.000 de persoane încadrate în diverse grade de handicap, dintre care 13.650 au certificate permanente, adică nu mai vin la reevaluări periodice.

Restul persoanelor au certificate revizuibile, acest lucru însemnând că beneficiarii se prezintă periodic la comisiile de evaluare în vederea obținerii certificatului de handicap.

Actul normativ intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut prelungește perioada de valabilitate a certificatului de handicap de la 12 luni la 24 de luni. Adică, oamenii vor veni de acum încolo o dată la 2 ani la evaluare, și nu anual, ca până acum.

Articolul anterior

Vizitele ministeriale continuă în Neamţ! Tinerii care doresc să pornească o afacere beneficiază de fonduri nerambursabile!

Articolul următor

Bugetul municipiului Piatra Neamț pentru anul 2017 asigură o stabilitate financiară FRAGILĂ! Cât au ajuns datoriile municipalității?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *