ISSN 2457 - 3973

Vizitele ministeriale continuă în Neamţ! Tinerii care doresc să pornească o afacere beneficiază de fonduri nerambursabile!

După vizita miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Agriculturii, urmate de o şedinţă de Guvern la Piatra Neamţ (România – Republica Moldova), prezenţele oficialilor guvernamentali în Neamţ continuă. De această dată, va veni Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul Afacerilor, pentru a prezenta unul dintre cele mai importante programe de dezvoltare economică a actualului guvern. Este vorba de ”Start-Up Nation”, un program cu fonduri guvernamentale şi europene destinat tinerilor care doresc să dezvolte o afacere.

”În 2017, tinerii care vor sa-si deschida o afacere, au posibilitatea sa-si duca la bun sfarsit proiectul, prin programul „Start-Up Nation”. Secretarul de Stat in Ministerul pentru Afaceri, Ilan Laufer, se va afla maine in judetul Neamt, la invitatia mea, pentru a sustine o sesiune de informare despre acest program. Bugetul pentru Programul „Start-Up Nation România” este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și din bugetul Uniunii Europene, prin acest program urmand a fi finanțate activitati de programare IT, producție, industrii creative, servicii și comerț. Va astept maine, incepand cu ora 10, la sala Calistrat Hogas a Consiliului Judetean Neamt, pentru a afla detalii in legatura cu acest program si cum pot fi accesate aceste fonduri”, le-a transmis, tinerilor, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Prin Programul “Start-up Nation – Romania” se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari.

Întreprinderea beneficiară de ajutor de minimis în condițiile Programului “Start-up Nation – Romania” are şi obligația să facă dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă, a minim 2 salariați, precum şi obligația menținerii celor două locuri de muncă pentru cel puţin 3 ani, începând cu anul următor plății ajutorului de minimis.

Articolul anterior

Pleci în vacanță? Iată ce trebuie să faci ÎNAINTE!

Articolul următor

Aproape 20.000 nemțeni suferă de un handicap! Două treimi dintre aceștia au un handicap permanent!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.