ISSN 2457 - 3973

Arsene și-a impus (prin vot) vicepreședinții la CJ Neamț: Mădălina Ciubotaru și Dragoș Chitic!

Ionel Arsene a reușit, miercuri – 17 februarie 2021, în ședința Consiliului Județean Neamț să își impună (prin vot) cei doi vicepreședinți. Majoritatea PSD-ALDE-PPUSL-PMP-PRO România a ales în cele două funcții pe Mădălina Ciubotaru (PRO România) și Dragoș Chitic (PMP). Aceștia au fost aleși cu 19 voturi pt Chitic și 18 pentru Ciubotaru.

De partea cealaltă, alianța PNL – USRPLUS a păstrat propunerea cu Florin Hopșa (PNL) pentru postul de vicepreședinte dar l-a schimbat pe Florin Zaharia (USRPLUS) cu Cătălin Chiței (PRO România). Mișcarea  a fost necesară pentru a asigura cel puțin un vot din zona PRO România. Nu a fost suficient. Hopsa a obținut 17 voturi și Chitei doar 16.

Peședintele Arsene a mutat cu dublă măsură prin susținerea Mădălinei Ciubotaru: l-a liniștit pe Laurențiu Dulamă, supărat ca Ion Asaftei urma sa fie vicepreședinte iar și el nu, dar și-a asigurat și 2 voturi de la PRO România.

Cei 2 consilieri ai PPUSL – Laurențiu Dulamă și Sorin Vacariu – au revenit la sentimente mai bune față de PSD și au susținut, la vot, propunerile făcute de Ionel Arsene. Asta a înclinat balanța decisiv în favoarea președintelui CJ Neamț. Însă – spun gurile rele – cel puțin 2 voturi din zona PNL erau pregătite ca măsură de siguranță pentru PSD, dacă ar fi fost cazul. Nu a fost, dar nu se știe pe viitor. Mai ales dacă se eliberează un post de vicepreședinte…

Astfel, după aproape 5 luni, se încheie epopeea alegerii celor 2 vicepreședinți. Și totodată s-a conturat majoritatea din legislativ, formată din PSD-ALDE-PPUSL-PRO România-PMP și opoziția PNL -USRPLUS.

Pentru cei care s-au bătut pentru un post de vicepreședinte dar nu l-au prins urmează alte sinecuri la fel de dulci: la societățile CJ sau la alte instituții din subordine. Cum ar fi la APASERV, Troleibuzul sau la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului.

Politică și delicatețuri.

Articolul anterior

O șoferiță beată a comis un accident pe strada Fermelor din Piatra-Neamț

Articolul următor

PNL Neamț, prima reacție după alegerea vicepreședinților CJ: ”S-a văzut cât sunt de apreciați trădătorii!”

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.