ISSN 2457 - 3973

Astăzi s-au produs 2 cutremure la Buzău! Le-ai simțit?

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs, joi, la ora locală 15,05, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 137 kilometri, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cele mai apropiate localități de epicentru au fost Covasna (37 kilometri), Vălenii de Munte (51 kilometri), Târgu Secuiesc (52 kilometri), Săcele (55 kilometri), Râmnicu Sărat (56 kilometri).

Tot joi, la ora 9,51, a mai avut loc un cutremur, cu magnitudinea de 3 grade pe Richter, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la o adâncime de 118 kilometri.

Unda seismică s-a resimțit ușor în județul Neamț, în special în zona Roman.

Un cutremur de 3,7 grade s-a produs și ieri dimineață, la ora 06.25.

În cursul lunii iulie, în România, s-au înregistrat 12 cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter, cele mai multe în zona seismică Vrancea. Cel mai puternic seism a fost cel din data de 13 iulie, de 4,2 grade pe Richter.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, a avut loc un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare consemnată în România în ultimii ani. Atunci, majoritatea nemțenilor au simțit mișcarea seismică și au reacționat speriați pe rețelele de socializare.

Articolul anterior

Fierbe mercurul în termometre! Vezi temperatura aerului la ora 19.00 în principalele zone din Neamț!

Articolul următor

Anunț articol! EXCLUSIV Statistici tulburătoare: destine frânte brusc! Zeci de violuri înregistrare anual în Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular