ISSN 2457 - 3973

Un avion NATO a survolat miercuri, mai multe ore, judeţul Neamţ

Un avion NATO a survolat, miercuri (23 martie), mai multe ore judeţul Neamţ. 

Aeronava a decolat de la baza militară din Konya (Turcia) şi după ce a trecut de două ori pe deasupra judeţului Covasna, şi-a continuat misiunea mai multe ore deasupra judeţelor Neamţ, Iaşi şi Suceava.

În judeţul Neamţ, avionul NATO a intrat pe deasupra comunei Tazlău, a zburat spre Roznov-Săvineşti către Girov-Văleni, până la limita cu judeţul Iaşi, în zona Hanul Ancuţei.

Din Suceava, după ce a trecut prin zona Vatra Dornei, a revenit în judeţul Neamţ pe la Poiana Teiului/Hangu şi a survolat zona limitrofă a municipiului Piatra-Neamţ.

Avionul NATO a refăcut mai multe ore acest traseu, din motive evidente, având în vedere faptul că graniţa NATO cu Ucraina este la doar câţiva zeci de kilometri.

Aeronava de tip Boeing E-3A Sentry zboară la o altitudine de croazieră de 10.000 metri cu o viteză de 850 kilometri pe oră şi are o autonomie de zbor de 7.500 kilometri.

Are în dotare un radar ultra-performant pe care îl foloseşte în misiunile NATO de supraveghere aeriană pe orice fel de vreme.

Nu este prima dată când pe deasupra judeţului Neamţ, avioane ale NATO desfăşoară misiuni de supraveghere sau de poliţie aeriană.

Articolul anterior

Au fost arestaţi preventiv cei 4 nemţeni din reţeaua de vaccinări fictive împotriva COVID

Articolul următor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban (PSD Neamţ): „Legea privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptată!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.