ISSN 2457 - 3973

Au fost redeschise 3 din cele 4 bazine din Ştrandul Piatra-Neamţ. Bazinul pentru copii rămâne închis!

Activitatea la 3 din cele 4 bazine ale Ștrandului Municipal a fost reluată din nou, vineri (5 iulie): bazinul mare (pentru adulți) și cele două bazine din zona VIP.

„Decizia a fost luată în urma rezultatelor analizelor efectuate la probele de apă prelevate la începutul acestei săptămâni de medicii specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Neamț – Serviciul Control în Sănătate Publică. Conform datelor comunicate de către reprezentanții DSP Neamț, calitatea apei din cele trei bazine se încadrează în parametrii corespunzători pentru îmbăiere. Pentru bazinul mic (destinat copiilor) se va menține, însă, măsura suspendării activității și în acest weekend, întrucât rezultatele analizelor au indicat un nivel necorespunzător al calității apei. La începutul săptămânii viitoare vor fi prelevate din nou probe, urmând ca bazinul pentru copii să fie redeschis dacă analizele vor arăta că apa va fi în parametri normali din punct de vedere fizico-chimic”, precizează un comunicat de presă al Primăriei Piatra-Neamţ.

Decizia de redeschidere a bazinelor pentru public a fost luată după ce accesul a fost interzis temporar pe data de 21 iunie, în urma unor rezultate neconforme ale calității apei (necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic).

În perioada în care activitatea a fost suspendată, s-au efectuat operațiuni de schimbare și tratare a apei.

Apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic.

De asemenea, calitatea apei de îmbăiere este supravegheată printr-un program de monitorizare derulat împreună cu specialiștii din cadrul DSP Neamț.

Articolul anterior

Scurtcircuitul electric – cauza incendiului care a distrus două gospodării în satul Bistriţa (Alexandru cel Bun)

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă în satele Vădurele și Malici şi zona Colonie din sat Vaduri, comuna Alexandru cel Bun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular