ISSN 2457 - 3973

Scurtcircuitul electric – cauza incendiului care a distrus două gospodării în satul Bistriţa (Alexandru cel Bun)

Scurtcircuitul electric este cauza incendiului care a distrus, joi după-amiază, două gospodării în satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun.

Intervenţia pompierilor a limitat proporţiile dezastrului pentru că incendiul s-ar fi extins la o a treia gospodărie.

„La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei locuințe, respectiv la anexa acesteia, fiind propagat și la acoperișul unei alte locuințe din vecinătate, existând riscul propagării la o a treia locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:
-acoperișul unei locuințe pe o suprafață de aproximativ 200 mp și o anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 30 mp și s-au deteriorat elemente de mobilier, bunuri electronice și electrocasnice;
-acoperișul celei de-a doua case pe o suprafață de aproximativ 80 mp și s-au degradat plafonul, pardoseala, instalația electrică și elemente de mobilier”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sergentul major Clarisa Jinga.

La faţa locului au intervenit pompierii militari din Piatra-Neamţ cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și voluntarii SVSU Alexandru cel Bun.

Până la sosirea pompierilor, un poliţist din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Neamţ a reuşit să salveze mai mulţi căţeluşi dintr-o gospodărie.

„În fața imobilului se afla o femeie, care i-a spus că în interior se află câteva animăluțe, câțiva căței. Împreună cu ea, a reușit să scoată cățeii și să-i pună într-un vehicul, asigurându-se astfel că aceștia sunt în siguranță. Apoi, a îndepărtat două motociclete și mai multe mașini care se aflau în interiorul curții și în fața porții, pentru a facilita accesul pompierilor. Datorită intervenției rapide și curajoase, pericolul a fost redus considerabil”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă în sat Săbăoani din comuna Săbăoani

Articolul următor

Au fost redeschise 3 din cele 4 bazine din Ştrandul Piatra-Neamţ. Bazinul pentru copii rămâne închis!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular