ISSN 2457 - 3973

Avertizare de ploi torențiale și grindină pentru județul Neamț

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteorologică tip cod galben pentru județul Neamț, valabilă de pe 31 mai, ora 12,00, până pe data de 1 iunie la ora 10.00.

În intervalul menționat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 litri pe metru pătrat și izolat 40 – 50 litri pe metru pătrat.

Și județul Bacău se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi torențiale. Meteorologii au prognizat că va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40 – 50 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse, 60 – 80 litri pe metru pătrat. În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Există posibilitatea ca pentru județul Neamț, codul galben să fie schimbat, sâmbătă, în cod portocaliu sau să apară avertizări de tip now-casting pentru anumite zone.

De asemenea, este de așteptat ca meteorologii să prelungească avertizările de vreme rea până duminică.

Articolul anterior

George Lazăr (prim-vicepreședintele PNL Neamț): Dinozaurii politici să plece! Să vină tinerii!

Articolul următor

Mănăstirea Petru-Vodă: ”Români, feriți-vă de papă, dacă vă iubiți mântuirea, viața și sănătatea!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *