ISSN 2457 - 3973

Bătrân de 80 ani, cu sondă și acuzând dureri, dat afară din Urgența Spitalului Județean Neamț și rechemat luni!

Un caz strigător la cer s-ar fi petrecut, vineri seara, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, acolo unde a ajuns un bătrân în vârstă de 80 ani acuzând dureri la coloană și picioare, și având sondă.

Pacientul, adus cu o ambulanță, a fost trimis acasă și i s-a spus să revină abia luni la spital, pentru că secția unde ar trebui să fie internat (reumatologie) nu are niciun medic în week-end. Cel puțin așa susțin rudele bătrânului de 80 ani. Acestea spun că i s-a dat o foaie scrisă de mână, semnată și parafată de medicul Gabriel Popescu, aflat de gardă la UPU.

”Cum e posibil ca un pacient să fie lăsat la UPU, fără ca să fie internat și trimis acasă cu o foaie la mână scrisă pe baza că nu are medici pe secție? Pacientul este un bătrân de 80 de ani, nu poate merge pe picioarele lui, cu sonda! Pacientul nu poate vorbi bine, doarme în continuu și acuză dureri de coloană și picioare! Medicul Popescu de pe secția UPU a scris pe o foaie A4 semnată și ștampilată să revină luni”, acuză Ramona Finder.

Pentru credibilitate, Ramona Finder a postat și foaia de externare din UPU, semnată și parafată de medicul Gabriel Popescu, pe care scrie că ”pacientul Popescu Pantelimon se returnează la domiciliu nefiind un caz cu risc vital, ci un caz cu afecțiuni cronice reumatice, pe propria-mi răspundere. Se returnează luni 06.05-2019 la reumatologie pentru control și tratament”.

Că or fi sau nu or fi așa procedurile medicale în cazul de față, nu putem contesta, nefiind de specialitate. Se nasc însă foarte multe întrebări în ceea ce privește sistemul medical din România și implicit din județul Neamț în ceea ce privește modul în care primesc asistența medicală de specialitate pacienții cu boli cronice sau vârste înaintate. Despre bătrânul de 80 ani nu se poate spune că nu nu este un caz medical având în vedere vârsta (la care are suficiente afecțiuni) și problemele cu care a venit. Chiar și medicul Popescu scrie negru pe alb că este un caz cronic, deci are o afecțiune ireversibilă. Și totuși a fost trimis acasă în week-end pentru că secția de reumatologie nu are medic decât de luni până vineri.

Conform site-ului Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, secția de reumatologie are 36 paturi și 4 medici primari sau specialiști: Dr. CHIRIȚESCU MONICA (medic primar), Dr. GHIȚESCU CRISTIAN – MIHAIL (medic specialist), Dr. BEREA SIMONA (medic primar) și Dr. OLARU RALUCA ELENA (medic specialist). Niciunul dintre aceștia nu asigură permanența pe secție în week-end.

Toate acestea se întâmplă într-un sistem medical unde salariile personalului (medici, asistente, infirmieri, brancardieri) au ajuns la nivel occidental. Veniturile brute ale medicilor ajung la 20.000 lei lunar iar ale asistenților medicali urcă până la 8.000 lei. Date oficiale despre salariile din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț puteți citi aici

Articolul anterior

Se întâmplă în Neamț: Groapă pe stradă astupată cu știuleți!

Articolul următor

Desant liberal la Piatra-Neamț! Lansarea candidaților la europarlamentare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *