ISSN 2457 - 3973

Blatul dintre Amedeo Dulamă și PSD din Consiliul Județean, confirmat de un coleg de partid

Consilierul județean PMP Neamț Cristian Ungurianu a confirmat, vineri, încă odată, ”blatul” care există între colegul său de partid, Laurențiu Amedeo Dulamă, și PSD Neamț.

Dacă voturile lui Amedeo Dulamă, din legislativ, alături de PSD și ALDE, sunt la vedere, există și alte modalități, mai puțin vizibile. Acestea au fost devoalate, vineri, de consilierul județean Cristian Ungurianu, în cadrul unei emisiuni pe un site de știri.

Ungurianu a menționat despre modul în care președintele CJ Neamț își deleagă atribuțiile către cei 2 vicepreședinți, Laurențiu Amedeo Dulamă (PMP) și Ion Asaftei (ALDE), iar aceștia la rândul lor semnează documentele din mapă discutate în ”alte centre de reflexie”. Cu alte cuvinte, Cristian Ungurianu spune că cei 2 vicepreședinți semnează, în general, documentele stabilite tot de Ionel Arsene, de la distanță.

”Practic, scopul principal al acestui demers a fost devoalarea unei practici destul de curente în Consiliul Județean Neamț prin care atribuțiunile sunt delegate către vicepreședinți, care cel mai adesea nu își asumă luarea sau inițierea unor hotărâri grave. Li se aduce o mapă discutată în alte centre de reflexie”, a declarat consilierul județean Cristian Ungurianu.

De altfel, Cristian Ungurianu a inițiat și 3 hotărâri de proiecte prin care cere sancționarea președintelui Ionel Arsene, prin diminuarea indemnizației salariale, și demiterea celor 2 vicepreședinți, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Păstrând aceeași linie începută după alegerile locale din 2016, vicepreședintele PMP Neamț Laurențiu Amedeo Dulamă susține fără rezerve, prin vot, orice proiect inițiat de PSD în Consiliul Județean. Și, în contra-partidă, respinge (prin șmechereasca abținere, care de fapt înseamnă tot vot împotrivă), orice amendament inițiat de PNL sau de colegul său de partid, Cristian Ungurianu.

Unul dintre ultimele jocuri făcute de Amedeo Dulamă alături de PSD a fost cel privind alocarea cotei din impozit către primării. După ce a respins introducerea pe ordinea de zi a proiectului propus de consilierii PNL, la ședința extraordinară convocată de liberali a doua zi, majoritatea PSD-ALDE-Dulamă a lipsit. Pe această temă am scris atunci în acest material. 

Curioasă este atitudinea conducerii centrale a PMP care, prin vocea președintelui Eugen Tomac, susține că niciun consilier local sau județean al partidului nu votează alături de PSD, sub riscul excluderii din partid.

Din câte știm noi, Laurențiu Cristinel Dulamă este în continuare membru al PMP Neamț și, la ședințele legislativului județean, a votat alături de PSD.

Este motivul pentru care întrebăm încă odată, chiar dacă știm că este retoric: cine minte, Eugen Tomac, sau PMP Neamț? Pentru că blatul dintre PSD și PMP funcționează cu succes la Neamț. Și nu doar la Consiliul Județean ci și în mai multe consilii locale din mediul rural!

Articolul anterior

Un bărbat și-a dat foc la casă cu intenția de a se sinucide

Articolul următor

EXCLUSIV Un deputat A DEMISIONAT din PSD Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular