ISSN 2457 - 3973

Candidatul PSD la Primăria Roman va fi Vasile Balcan sau Marius Neculai (surse)

Filiala PSD Neamț se află pe ultima sută de metri pentru a desemna candidatul pentru funcția de primar al municipiului Roman. Cei doi potențiali candidați sunt Vasile Balcan – administratorul Marsat Roman și fostul deputat Marius Neculai – administratorul Mariko Inn. Deocamdată, numele celor acestora nu au fost confirmate de liderii PSD Neamț dar surse credibile susțin că nu există alte variante luate în calcul.

Atât Vasile Balcan cât și Marius Neculai au o imagine foarte bună în municipiul Roman și astel au o șansă reală de a readuce Primăria în portofoliul PSD, după 9 ani de dominație de dreapta. vasile balcan1

Vasile Balcan are o afacere solidă, societatea Marsat fiind lider pe piața agriculturii din Moldova cu cele mai mari și performante silozuri. În 2015, cifra de afaceri a depășit 21 de milioane de euro prin contractele cu peste 50 de firme și 100 de mici agricultori. Societatea are peste 100 de angajați și o vechime de 26 ani.

Marius Neculai, fost deputat de Roman, este administratorul Mariko Inn, hotel – restaurant amplasat la ieșirea din municipiul Roman spre Iași. De-a lungul timpului, Marius Neculai a oferit bursele Mariko Inn pentru elevii merituoși, pe diferite discipline, din municipiul Roman. marius neculai

Marius Neculai a fost deputat PDL între anii 2008 – 2012 și a fost împiedicat să candideze pentru un nou mandat prin sforile trase pe axa Gheorghe Ștefan – Laurențiu Leoreanu. Astfel, în locul lui Marius Neculai, la Roman a candidat Elena Udrea care a și obținut mandatul de deputat cu largul sprijin al fostului primar, Laurențiu Leoreanu.

Lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Roman, lăsat vacant după ce Laurențiu Leoreanu a ales mandatul de deputat, va fi una extrem de strânsă. Liberalii vor miza pe actualul primar interimar, Lucian Micu. De altfel, acesta a și început campania electorală (neoficial) prin întâlniri cu taximetriștii, cadrele didactice sau oamenii de afaceri, dar și prin vizite la domiciliul romașcanilor. Temerile liberalilor sunt întemeiate dacă ne uităm la rezultatul alegerilor parlamentare, unde PSD a câștigat la Roman cu 43,6 la sută față de cele 31,6 la sută obținute de PNL cu primarul pe post de candidat. Rezultatul a fost determinat de programul electoral foarte bun al PSD, pe de o parte, și de dezamăgirea electoratului care l-a votat pe Leoreanu ca primar, dar care după jumătate de an a ales Parlamentul.

Un factor determinat pentru rezultatul alegerilor de la Roman, unde cel care se situează pe prima poziție va câștiga mandatul de primar, va fi și numărul de candidați. Dacă în cursa electorală se vor înscrie și candidați de la PMP, ALDE sau USR – și nu sunt motive să nu participe, aceștia vor lua din voturile de dreapta, același bazin electoral al PNL.

Așadar, pe baza acestor argumente, PSD pare să aibă prima șansă la Primăria Roman. În plus, social-democrații vor veni cu argumentul guvernării și al conducerii Consiliului Județean, de unde pot fi direcționate fonduri pentru susținerea unor proiecte.

 

Articolul anterior

Fostul prefect Vlad Angheluță, viitor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Articolul următor

Adrian Niță (director Publiserv): ”Punem la dispoziție un spațiu pentru cei care vor să doneze hrană pentru lebede. Eu donez o tonă de cereale”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular