ISSN 2457 - 3973

Candidatura lui Drăgușanu la Primăria Piatra-Neamț bagă zâzanie între PC și PLR!

Conducerea filialei Neamț a Partidului Liberal Reformator a reacționat imediat la declarațiile făcute, ieri, de președintele conservatorilor nemțeni, Alexandru Mihai cu privire la candidatura ”certă” a lui Cătălin Drăgușanu la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț.

Aestea sunt primele disensiuni evidente și publice între liderii celor două partide, cu doar o zi înainte de fuziunea la nivel național dintre PC și PLR.

Vicepreședintele PLR Neamț, Iulian Luca a trimis o scrisoare deschisă către newsallert.ro în care îi acuză pe conservatorii nemțeni de ”sfidare” din cauza impunerii, înainte de orice negocieri și sondaje, pe Cătălin Drăgușanu la Primăria Piatra Neamț. iulian luca

”Urmare unor declarații făcute de către președintele filialei Neamț a PC, domnul Alexandru Mihai, în numele PLR Neamț, în calitatea de vicepreședinte fac următoarele precizări: Considerăm total deplasate și neavenite declarațiile domnului Alexandru Mihai, președintele PC Neamț privind decizia acestora așa cum s-a exprimat ” discutată în cerc restrâns” potrivit căreia candidatul viitoarei formațiuni, rezultate din fuziunea PLR cu PC, la Primăria Piatra Neamț ar fi deputatul PC Cătălin Vasile Drăgușanu. Este o abordare prematură și neproductivă a viitorilor noștri colegi, în condițiile în care nu cunoaștem încă toate aspectele legate de viitoarea fuziune. Este incorect și sfidător din partea celor de la filiala PC Neamț să publice astfel de intenții cu caracter de impunere în condițiile în care noi, cei de la PLR, nu am fost consultați asupra acestor aspecte, mai ales că nu există încă un Protocol de fuziune votat în Congresele celor două partide. Toate aceste aspecte le vom discuta după fuziune împreună cu cei de la PC, în urma unor sondaje de opinie pentru mai mulți potențiali candidați, iar cel mai bine plasat va fi candidatul noii formațiuni politice! Acest lucru se va face după stabilirea unui calendar premergător alegerilor din 2016 și nu după ureche cum fac în prezent cei de la PC, probabil din lipsa experienței politice, acolo fiind mulți tineri care au venit în politică relativ recent. Ne exprimăm speranța că vom reuși să ne armonizăm opiniile și deciziile în viitoarea formațiune cu viitorii colegi de la PC pentru a nu „copia” neînțelegerile dintre „noul”PNL și PDL de la Neamț” astfel încât să intrăm în alegerile locale din 2016 ca o formațiune puternică și care să reprezinte opțiunile liberale din județul Neamț, abandonate de „noul” PNL, declarat popular. Considerăm că viitoarea noastră formațiune politică va adera la valorile ALDE, care într-adevăr reprezintă liberalismul din Europa”, a declarat, pentru newsallert.ro, Iulian Luca, vicepreședinte al PLR Neamț.

Cătălin Vasile Drăgușanu va fi candidatul la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț din partea noului partid ce va rezulta din fuziunea dintre Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator. Fuziunea va avea loc vineri și potrivit unor surse de la nivel central, noul partid ar urma să aibă denumirea de ALDE (Alianța Liberală Democrat Europeană).

Alexandru Mihai, președintele filialei Neamț a Partidului Conservator a declarat, pentru newsallert.ro, că singura candidatura care nu va fi negociată cu viitorii colegi, actualmente membri ai PLR, este cea de primar al municipiului Piatra-Neamț. Alexandru-Mihai

”Noi pregătim cadidatura domnului Cătălin Drăgușanu încă din 2012 și nu vrem să renunțăm la ea. El vine deja cu un bagaj de voturi de la alegerile locale trecute și noi spunem că are șanse foarte mari să câștige Primăria Piatra-Neamț. Suntem conștienți că în 2012 a primit și voturile de la PSD și PNL. Însă voturile nu sunt ale partidelor ci ale cetățenilor”, a declarat Alexandru Mihai, președintele PC Neamț.

Vineri, la București, va avea loc fuziunea dintre PC și PLR, după ce fiecare partid va aproba această măsură în propriile congrese. Se pare că noul partid va avea titulatura ALDE, la fel ca grupul liberalilor din Parlamentul European. De altfel, din ALDE fac parte europarlamentarii Norica Nicolai și Renate Weber, ca reprezentanți ai PLR.

Conducerea noului partid va fi bicefală de la centru și până în orașe și va fi asigurată de cei doi președinți de la PC și PLR.

Articolul anterior

Iris, Mihai Mărgineanu și Giulia vin la Zilele municipiului Piatra Neamț

Articolul următor

Am avut dreptate! Laurențiu Leoreanu anunță vineri înscrierea în PNL!

3 Commentarii

 • Luca vrea sa candideze la primaria Piatra Neamt, asta afirma el in diverse cercuri. Insa intre cei doi este o diferenta foarte mare, luca nici consilier local nu iese daca va candida.

 • Mda, sa recapitulam:
  – ce-i aia PLR, ca in afara de cateva nume grele de la Bucuresti care s-au reorientat, pozitionat, update-re-de-busolat dupa „marea migratie ca sa n-ajungi la DNA”, nu stim sa existe alte forme de organizare, structuri locale prin teritoriu, macar ceva nume gen Asaftei, Luca , vorba ceea: din 4, 3 sunt sefi-presedinti-vice etc, si restul activisti sau macar secretari fosti BOB, stima noastra si mandria… incercam deci sa gasim structurile PLR prin vecini: Serbia, Ungaria, asteptam provincia…
  – cei de la PC sa fie atenti ca vin astia si le fura membrii din teritoriu cu tot cu liste, „baietii stie de ce si cum” vorba lu’ nea Kurt Bergenbier , nepot de frate cu Klaus Werner
  – nu stim cat de tineri si de necopti in politica vor fi fiind cei din PC, dar decat tot asa politica la fel cu cea de pana acum, mai bine pa’ si pusi. Modern nea’ Luca dupa cum se arata la chip si cautatura, pun pariu pe toti banii din BNR ca habar nu are ce-i aia tableta, societate informationala, mileniul III – se aude, tataie…?! La vremuri noi …. – tot voi ?!
  – iar daca e sa avem primar nou la Piatra, prefer sa aleg un baiat mai dezghetat, cum e Dragusanu, nu mamut congelat siberian din fostul PCR. Pardon, acum ii zice PLR. Daca tot au organizatii prin teritoriu, intrebati lumea pe strada daca au auzit de ei. Sau mai bine nu, ca va iau la goana, crezand ca le puneti intrebari cu dichis de la „camera ascunsa”.
  – concluzie provizorie: zau, nene Tariceanu, chiar credeai ca tara va cadea pe spate la vederea papionului (…prafuit, saracul) si va vom da voturile la infinit?
  Aveti experienta politica, aveti ambitie, aveti toate sansele pentru raft personal la Muzeul Antipa, bagati la cap asadar vorba lui Einstein: „Exista doua constante universale: hidrogenul si PROSTIA”
  S-auzim de bine. De voi mai putin.

 • Dragusanu are doi postaci debusolati care scriu pe aici niste tampenii dictate de „cel care se viseaza primar”…..cati membri are de fapt PC in jud.Neamt.Comentarii la comentarii nu fac mai ales la astfel de „dejectii scrise” de doi retardati conservatori slugile „candidatului”Dragusanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular