ISSN 2457 - 3973

Carpatcement a donat o mașină unui ONG

Carpatcement a donat Asociaţiei „Îngrijire Acasă” un autoturism destinat deplasărilor întreprinse de personalul asociației la domiciliul vârstnicilor imobilizați sau greu deplasabili din zona Bicaz.
Prin implicarea sa în acest parteneriat sub egida “Un parteneriat solid pentru comunitate”, Carpatcement contribuie la creșterea calității serviciilor de îngrijire, asigurând promptitudinea, o mai bună accesibilitate la aceste servicii și posibilitatea de a îngriji un număr cât mai mare de persoane, prin deservirea întregii zone din arealul orașului Bicaz.
”Sprijinul pe care Carpatcement îl oferă în comunitate este deja o tradiție în județul Neamț. Această donație reprezintă manifestarea respectului și recunoștinței noastre pentru cei care au clădit acest loc, oameni care sunt astăzi în vârstă, dar care nu sunt și uitați de noi, ceilalți”, a declarat Marius Lupa, directorul Fabricii de ciment Tașca.
De peste 3 ani de zile Primăria Tașca vine în ajutorul persoanelor vârstnice din comună prin finanțarea serviciilor de îngrijiri socio-medicale la domiciliu. În cadrul acestui program peste 30 de persoane beneficiază de asistență, prin servicii precum injecții și perfuzii la domiciliu, EKG-uri și ecografii dar și de ajutor în activități cotidiene precum deplasări la farmacie, la medic, plata facturilor.
”Parteneriatul dintre comuna noastră și Asociația Îngrijire Acasă durează de mai mulți ani și contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor în vârstă, fiind un mod de așterge lacrimile de pe obrazul lor brăzdat de suferințe. În același timp, parteneriatul cu cei de la Carpatcement s-a concretizat de-a lungul vremii prin finalizarea mai multor proiecte sociale. Plăcuta simbioză dintre o mare companie, un ONG și o comunitate locală este un model de conviețuire socială, creștinească și cetățenească”, a declaratAlexandru Drăgan primarul comunei Tașca.
Asociaţia ”Îngrijire Acasă” este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, apolitică, cu sediul în Braşov și având sucursale în județele Mureș, Sibiu, Cluj, Bistrița Năsăud, Suceava și Neamț. Asociaţia are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu boli cronice şi alte afecţiuni, a persoanelor în vârstă şi a familiilor acestora, precum şi conştientizarea publică pentru un stil de viaţă sănătos, îmbătrânire activă şi drepturi fundamentale. În acest sens, asociaţia asigură servicii de îngrijire socio-medicală la domiciliu, având o echipă multiprofesională: medici, asistenţi medicali, infirmiere, kinetoterapeut şi psiholog.
Carpatcement Holding S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment din România. Compania a fost înființată în anul 2004 de grupul german HeidelbergCement, prin fuziunea companiei de management Carpatcement România S.R.L. și a fabricilor de ciment pe care le deținea la Tașca, Chișcădaga și Fieni. La fabrica din Tașca, își desfășoară activitatea un număr de 208 angajați.
Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, unde este prezent în producția de ciment, betoane și agregate prin Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton SRL şi Carpat Agregate S.A.
HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajați în 2.300 de locații, în peste 40 de țări din întreaga lume.
(Gabriel APETRII)

 

Articolul anterior

EXCLUSIV Prefectul cere demiterea lui Constantin Iacoban și a Emiliei Arcan!

Articolul următor

Clubul Ceahlăul a fost lăsat în paragină! Geamuri sparte, utilități sistate, salarii restante! Cui îi pasă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular