ISSN 2457 - 3973

Cât costă un spectacol în deplasare al ansamblului Floricică de la Munte! La mitingul PSD, de exemplu…

Conducerea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț a trimis, marți, un comunicat de presă redacțiilor din județ prin care oferă o serie de explicații despre prezența Ansamblului ”Floricică de la Munte” la mitingul PSD de la Iași, din 9 mai.

Nu știm dacă explicațiile vin ca urmare a plângeriii penale care a fost făcută împotriva conducerii Troleibuzul – acuzată că a folosit autobuze și angajați în evenimentul politic – dar coincidența este prea mare.

Este pentru prima dată când apare un astfel de comunicat (însoțit și de factură – vezi foto jos). Cu atât mai mult cu cât disculparea vine la 5 zile distanță de evenimentul PSD. Intersantă este și data contractului, făcut fix în aceeași zi cu evenimentul. Tot o coincidență…

”Ansamblul Floricică de la Munte al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare a susținut zilele trecute un spectacol la Iași, ducând în fața publicului dansul și portul popular din Neamț. Printre obiectivele instituției sunt cele de a promova și de a valorifica patrimoniul cultural imaterial. Asigurarea venituri proprii este una dintre obligațiile din contractul de management. Astfel onorăm orice solicitare care se potrivește cu obiectul nostru de activitate fără să ne intereseze apartenența politică a celor care ne propun diverse colaborari, atâta vreme cât prin aceste activități ne îndeplinim misiunea și asigurăm, legal, venituri proprii”, se arată în comunicatul de presă.

Că directorul centrului, Carmen Nastasă, este membru PSD Neamț, nu e nici o noutate dar nici o anatemă.

Pe de altă parte, ar fi interesant dacă – spre exemplu – PNL Neamț ar solicita prezența Ansamblului ”Floricică de la Munte” la un eveniment politic tot la Iași (ca să păstrăm termenii), care ar fi tariful solicitat? Asta dacă ar exista disponibilitatea contractării ansamblului în aceeași zi a evenimentului. Adică de azi tot pentru azi!

Ca și concluzie este bine de știu: dacă aveți vreo nuntă, cumătrie sau alt eveniment (politic sau nu) la Iași, Suceava, Botoșani sau oriunde pe o rază de 120 de kilometri, puteți să solicitați Ansamblul ”Floricică de la Munte” pentru un tarif de 4.500 lei. Prețul este cel final iar costurile legate de transport, masă sau alte cheltuieli ocazionale cad în sarcina Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț. Fără număr…

P.S.

În urma unei discuții telefonice cu directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” am fost informați că tariful pentru prestațiile artistice ale ansamblului este stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Județean Neamț din 26.04.2018. Tariful minim este de 2.000 lei pe eveniment iar la stabilirea tarifului se ia în calcul și oportunitatea acestuia.

Read Previous

Poliția Rutieră Neamț, controale cu țintă directă

Read Next

ApaServ oprește iar apa într-o zonă a municipiului Piatra-Neamț

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *