NewsAllert :

  • 20 februarie 2024

ISSN 2457 - 3973

Caz halucinant la Roman! A născut acasă şi a refuzat ulterior asistenţa medicală!

Un caz halucinant a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, la Roman.

O femeie în vârstă de 32 ani a născut acasă, asistată de soţul ei şi ulterior a refuzat asistenţă medicală pentru ea şi nou-născut.

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean au sesizat poliţiştii astfel că la domiciliul acesteia a venit un negociator din cadrul IPJ Neamţ.

„Părinţii nou-născutului refuză pensarea cordonului ombilical şi refuză transportul la spital. S-a anunţat Poliţia şi la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. Apoi se decide deplasarea la locul solicitării a unui echipaj cu medic, un negociator şi un echipaj de poliţie. Ajunşi la faţa locului, lehuza refuză tăierea cordonului ombilical şi transportul la spital, urmând ca medicul de familie să elibereze certificatul constatator al naşterii”, au precizat reprezentanţii SAJ Neamţ.

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost solicitați să intervină la un imobil din municipiul Roman, unde o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Roman, a dat nastere pe cale naturală, fără asistență medicală, unui copil de sex masculin și nu permite accesul cadrelor medicale în imobil, pentru îndepărtarea placentei și a cordonului ombilical. Având în vedere faptul că viața mamei și a nou născutului ar fi putut fi puse în pericol, la fața locului s-a deplasat un negociator din cadrul IPJ Neamț și un medic. În urma negocierilor, familia a permis accesul în imobilul a cadrelor medicale, pentru examinarea stării medicale a celor doi. În activitatea de negociere a fost implicat atât negocitorul prezent la fața locului cât și un al doilea negociator, telefonic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

În final, femeia a permis accesul medicilor în locuinţă pentru examinare medicală dar a refuzat complet tăierea cordonului ombilical şi transportul la spital.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Titu Maiorescu, Burebista şi Piaţa Petrodava din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Medisprof deschide în Piatra-Neamț un spital pentru pacienţii oncologici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *