ISSN 2457 - 3973

Ce au găsit pompierii în discotecile din Neamţ? Sondaj NEWSALLERT: 92% dintre repondenţi consideră cluburile nesigure!

În perioada 05 – 08 noiembrie 2015 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, însoțiți de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au executat un număr de 7 controale de prevenire a situațiilor de urgență la cluburi, baruri și discoteci de pe raza județului Neamț.

În urma desfășurării acestor controale au fost identificate un număr de 23 deficiențe din care 3 au fost înlăturate și 18 sancționate cu 13 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 26.000 lei. Cele 5 amenzi au fost aplicate pentru:

  • Nesolicitarea și neobținerea autorizației de securitate la incendiu: 2 amenzi a câte 10.000 lei;
  • Nerealizarea unui sistem operativ de observare și anunțarea a incendiului, precum și de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment: 1 amendă de 2500 lei;
  • Neîntocmirea și neafișarea planului de evacuare în caz de incendiu: 1 amendă de 2500 lei;
  • Neplanificarea și neexecutarea, trimestrial, exerciții de alarmare/evacuare cu personalul propriu: 1 amendă de 1000 lei;

La data desfășurării controalelor s-a constatat că 3 obiective nu desfășurau program cu public pe domeniul de activitate controlat. După executarea controalelor, până la încheierea documentelor de control, alte două obiective ne-au informat despre încetarea activității cu public.

Acțiunea de control va continua și în perioada următoare și nu va exclude reverificarea obiectivelor controlate în săptămâna care a făcut obiectul acestei comunicări în sensul respectării numărului maxim de utilizatori pentru fiecare locație.

Pe adresa instituției noastre au sosit adrese referitoare la sistarea activităților și de la alte trei obiective care desfăşoară activităţi cu public numeros.

Potrivit unei chestionări pe care am realizat-o pe site, 92 la sută (307 persoane) dintre repondenţii la întrebarea ”Credeţi că ar exista victime şi în cluburile/discotecile din Neamţ dacă s-ar produce un incendiu?” au răspuns ”DA”. Doar 4 la sută (13 persoane) dintre repondenţi sunt convinşi că nu ar exista victime omeneşti în cluburi în cazul unui incendiu în timp ce 12 repondenţi (4 la sută) nu sunt interesaţi.

În ciuda procentului covârşitor a celor care au răspuns ”DA”, cluburile şi discotecile din judeţ sunt pline ochi la fiecare sfârşit de săptămână.

Articolul anterior

Bandele de minori-tâlhari din Piatra Neamţ atacă lângă bancomate

Articolul următor

Patru minori – 19 furturi din şi de autoturisme din Piatra Neamţ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *