ISSN 2457 - 3973

Centre Comunitare în Piatra-Neamț pentru vârstnici și copii – promite Adrian Niță, candidat PSD pentru funcția de primar

Viziunea mea este să redefinim Piatra-Neamț ca un exemplu de incluziune socială și sprijin pentru toate generațiile, prin înființarea de centre comunitare în toate cartierele și în centrul orașului, adresate fiecărei generații de la tineri la seniori. Aceste spații vor fi inima activităților comunitare și a serviciilor integrate, crescând astfel calitatea vieții și întărind legăturile dintre cetățeni. Momentan, în municipiul Piatra-Neamț trăiesc 29 000 de pensionari și 16 000 de copii, cărora actuala administrație locală nu le oferă nimic.

Un exemplu emblematic pentru această viziune este revitalizarea Mall Forum Center din Piața Mare, o proprietate municipală care momentan nu își atinge potențialul. Transformarea acestui spațiu într-un centru comunitar va reînvia nu doar clădirea, dar va genera și o serie de beneficii sociale și economice. Vom amenaja centrul pentru o gamă largă de activități — de la ateliere de creație, lectură și relaxare, până la suport medical și social, asigurându-ne că fiecare locuitor al orașului nostru se simte apreciat, activ și conectat la comunitate.

Obiective:
1. Până în 2026, mă angajez să transformă clădirile neutilizate și să construiesc noi facilități pentru a inaugura cel puțin cinci centre comunitare în toate cartierele din Piatra-Neamț. Aceste spații multifuncționale vor deveni nucleul activităților comunitare, stimulând coeziunea și revitalizarea urbană care să servească nevoile tuturor cetățenilor, de la vârstnici la cei tineri.
2. Fiecare centru va oferi comunității servicii integrate gratuite, inclusiv activități recreative, asistență medicală și socială, facilități de învățare și formare profesională pentru toate categoriile de vârstă.
3. Voi urmări creșterea gradului de accesibilitate și participare a vârstnicilor și a altor grupuri vulnerabile la viața comunitară.
4.Voi înființa în clădirea Mall Forum Center un centru destinat copiilor din Piatra-Neamț, în care specialiști angajați de primărie, în cadrul unui departament nou creat, vor derula cu aceștia activități similare celor ce se desfășoară momentan la Clubul Copiilor, dar la un nivel mult mai amplu. Îmi doresc mai multe specializări, iar oferta propusă să fie una variată și pentru un număr mai mare de beneficiari. Astfel, vom putea ajuta copiii să își descopere talentele, să le cultive, să își crească abilitățile și aptitudinile, și să își afle vocația. Aceste activități vor fi susținute de la bugetul local.

Beneficii:
1. Socializare și integrare: Vârstnicii și tinerii vor putea interacționa și participa împreună în activități care îmbunătățesc starea de spirit și sănătatea mentală.
2. Acces la servicii: Consolidarea accesului la servicii de sănătate, educație și asistență socială direct în comunitatea locală.
3. Îmbunătățirea calității vieții:Activitățile desfășurate în centre vor aduce beneficii directe în stilul de viață, reducând izolarea socială și promovând un stil de viață sănătos.
4.Copiii vor putea cu ajutorul specialiștilor să își poată crește nivelul de dezvoltare personală, să își exerseze aptitudinile și să își descopere potențialul din punct de vedere vocațional.

Astfel, Piatra-Neamț va deveni modelul unei comunități unde fiecare cetățean se simte valorizat, sprijinit și conectat.

CMF 21240002

Articolul anterior

Târg de adopţii pentru câini fără stăpân, la Ştrandul Tineretului Piatra-Neamţ

Articolul următor

Daniel Harpa (președinte PSD Neamț): Liviu Buțincu este primarul de care are nevoie orașul Bicaz!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular