ISSN 2457 - 3973

Centre de recreere și socializare dedicate vârstnicilor

În România, 1,4 milioane de locuitori cu vârsta de peste 65 de ani locuiesc singuri în casă, arată datele Institutului Național de Statistică. Iar cei mai mulți dintre ei sunt din regiunea Moldovei. E o statistică tristă, iar problema singurătății în rândul celor vârstnici este una reală.

În Piatra-Neamț problema singurătății ar putea fi rezolvată prin înființarea unor centre comunitare. Candidatul PSD la primăria municipiului Piatra-Neamț și-a propus să construiească astfel de spații pentru vârstnici în toate cartierele, dar și în centrul orașului.

Până în 2026, Adrian Niță s-a angajat să transforme clădirile neutilizate și să construiască noi facilități pentru a inaugura minimum cinci centre comunitare în toate cartierele din Piatra-Neamț. Aceste spații vor deveni nucleul activităților comunitare și vor stimula coeziunea.

Fiecare centru va oferi servicii integrate gratuite, inclusiv activități recreative, asistență medicală și socială, asta întrucât se urmărește creșterea gradului de accesibilitate și participarea vârstnicilor la viața comunitară. Aceștia vor putea interacționa și participa la activități care îmbunătățesc starea de spirit și sănătatea mintală, iar activitățile desfășurate în centre vor aduce beneficii directe în stilul de viață, vor reduce izolarea socială și vor promova un stil de viață sănătos.

“Piatra-Neamț va deveni modelul unei comunități unde vârstnicii se simt sprijiniți și apreciați. Redefinim orașul ca un exemplu de incluziune socială și avem grijă ca bătrânii să nu se mai simtă singuri, să socializeze și să aibă acces la servicii medicale,” a declarat Adrian Niță, candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț.

 

Comandat de PSD Organizația Neamț – CMF 21240002

Articolul anterior

Prețuri mici în piețe modernizate: Adrian Niță – candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț, vrea să transforme radical piețele din oraș

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă în zonele Huci, Moara Veche și Fundoaia din comuna Ruginoasa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular