ISSN 2457 - 3973

Prețuri mici în piețe modernizate: Adrian Niță – candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț, vrea să transforme radical piețele din oraș

Piețele din Piatra-Neamț vor fi modernizate. E unul din obiectivele asumate de Adrian Niță, candidatul PSD la primăria municipiului Piatra-Neamț. Spațiile se vor renova, producătorii români vor fi sprijiniți, iar în acest fel clienții vor avea acces la produse de calitate la un preț accesibil.

Adrian Niță a identificat deja problemele cu care se confruntă piețele din Piatra-Neamț. Piața Mărăței este complet închisă și din această cauză este eliminat un punct vital de comerț local. Piața din Dărmănești are o infrastructură într-un stadiu avansat de deteriorare, iar în acest loc sunt puțini comercianți. Piața din Cartierul Precista este operabilă doar pe timp de vară, în timp ce Piața Mare, deși modernizată, practică chirii restrictive care penalizează micile afaceri locale.

Candidatul PSD la primăria municipiului Piatra-Neamț vrea să transforme radical piețele. Va moderniza complet Piața Mărăței și Piața din Dărmănești cu materiale durabile și design-uri care facilitează accesul și circulația. Aceste piețe vor fi renovate pentru a include spații comerciale moderne, instalații sanitare adecvate, instalații de climatizare și instalații de frig pentru depozitarea mărfurilor. De asemnea, Piața Precista va fi transformată într-un spațiu funcțional permanent, echipat pentru toate anotimpurile.

Pe lângă modernizarea piețelor, va fi implementat un regim de gratuitate pentru chiria producătorilor locali certificați. Aceștia vor beneficia de gratuitatea chiriei pe primele 6 luni și de reduceri substanțiale ulterior, pentru a încuraja prezența și diversitatea ofertei de produse locale. În plus, vor fi create zone prioritare în piețe, rezervate exclusiv pentru vânzarea de produse locale autentice. Un alt obiectiv este acela de a organiza evenimente lunare, cum ar fi târgurile tematice și festivalurile culinare, pentru a atrage vizitatori și a încuraja consumul de produse locale.

“Modernizarea piețelor și suportul acordat producătorilor locali vor reduce, într-un final, costurile și vor oferi cetățenilor acces la produse de calitate, la prețuri mai accesibile. Prin promovarea producătorilor locali, vrem să stimulăm economia zonei și să creștem numărul locurilor de muncă. Piețele vor fi transformate în locuri de întâlnire și de desfășurare a activităților comunitare, vor îmbunătăți coeziunea socială și vor oferi un sentiment de apartenență. Vom reda piețelor din Piatra-Neamț rolul de inimă a comunității,” a declarat Adrian Niță, candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț.

Comandat de PSD Organizația Neamț – CMF 21240002

Articolul anterior

Infrastructura rutieră: Noi chiar am făcut! Și cu aceste investiții venim în fața cetățenilor! Nu cu vorbe goale!

Articolul următor

Centre de recreere și socializare dedicate vârstnicilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular