ISSN 2457 - 3973

Centrul pentru Cultură ”Carmen Saeculare” vă invită la Ziua Universală a Iei

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează miercuri, 24 iunie, de la ora 18.30, un spectacol de folclor dedicat Zilei Universale a Iei, sărbătorită, în fiecare an, odată cu Sânzienele.
“Vă invităm să intraţi, alături de Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte”, în magia satului nemţean de altădată, prin intermediul unui spectacol care va aduce în prim plan costumul autentic românesc, dansurile şi obiceiurile străvechi legate de această zi a cununilor de sânziene, a riturilor premaritale şi a leacurilor tradiţionale”, a declarat Carmen Elena Nastasă, directorul Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.
După spectacolul Ansamblului folcloric”Floricică de la Munte”, de la ora 19.00, pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ, este programat un alt eveniment de excepţie – concertul Coralei „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului – , concert organizat de Asociaţia Culturală ARES, în parteneriat cu Primăria municipiului Piatra-Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”. Evenimentul face parte din Programului Zilelor municipiului Piatra-Neamţ şi îşi propune, de asemenea, să marcheze Ziua Universală a Iei.
„Armonia” a fost desemnat cel mai bun cor bărbătesc din lume, în 2014, la secţiunea „Muzică Sacră” a Olimpiadei Mondiale „World Choir Games” de la Riga-Letonia. Repertoriul coralei dirijate de arhidiacon Iulian Dumitru abordează nu numai muzica sacră, ci şi pe cea de inspiraţie folclorică sau piese din repertoriul clasic universal.
Cele două evenimente se vor desfăşura într-un decor tradiţional asigurat de o expoziţie de port popular şi un atelier de ii şi cusături organizate de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

  Articolul anterior

  Piatra-Neamț, vândut pe bucăți! Mai dorește cineva?

  Articolul următor

  Aprobă consilierii, astăzi, vânzarea directă a mii de metri pătrați din Piatra-Neamț????

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular