ISSN 2457 - 3973

Cine sunt nemțenii din Guvern care își fac bagajele!? Și la Prefectură urmează ”curățenie”!

Demiterea Guvernului Dăncilă după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată joi aduce o serie de schimbări în cascadă.

Odată cu Viorica Dăncilă vor pleca acasă și consilierii personali, miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și, în teritoriu, prefecții și subprefecții.

Până ajungem la Prefectura Neamț ne oprim atenția asupra nemțenilor care încă fac parte din Executiv dar care sunt deja pe picior de plecare.

Unul dintre ei este Remus Munteanu (fiul ex-deputatului Ioan Munteanu), numit în martie 2018 în funcția de secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. Munteanu a mai primit, în noiembrie 2018, funcția de administrator la Operatorul Comercial al Pieţei de Energie Electrică şi Gaze – aflată în subordinea Transelectrica, deci direct sub Ministerul Economiei. OPCOM este cea care controlează piața de energie.

Județul Neamț a mai promovat-o în Guvernul proaspăt demis și pe Oana Bulai. Cu susținerea, evident, a PSD Neamț prin președintele Ionel Arsene.

Oana Bulai a fost numită consilier personal al primului-ministru pe probleme de educație și sănătate. Numirea sa a fost făcută tot în martie 2018. Odată ajunsă acolo, Oana Bulai a reușit să prindă și un mandat de președinte al Consiliului de Administrație la Salrom (Societatea Națională de Sare).

În afara celor doi, vom mai afla în curând probabil și alte nume de nemțeni care au ocupat funcții mai mici dar extrem de bine plătite în aparatul central. De exemplu, la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, a Ministerul Apelor și Pădurilor sau în diverse consilii de administrație cu remunerații de sute de milioane lunar.

Evident, PSD Neamț l-a avut în actualul mandat pe un alt exponent și anume fostul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă. Este de prisos să dezvoltăm….

Demiterea Guvernului are repercursiuni și în teritoriu. Până la instituțiile publice deconcentrate unde vor avea loc schimbări (cele politizate excesiv, cu directori obedienți), prima schimbare va avea loc la Prefectură.

Prefecta Daniela Soroceanu (susținută de PSD), alături de cabinetul său, dar și de subprefectul Doru Ungureanu (ALDE) își fac și ei bagajele.

În timp ce Doru Ungureanu se va întoarce la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, unde s-a zbătut să obțină postul de director, Daniela Soroceanu va reveni în funcția de secretar general al Consiliului Județean.

Tot la Consiliul Județean Neamț ar putea reveni și Oana Bulai, dacă i se face loc printr-o demisie (deloc) surprinzătoare a lui Cătălin Chiței din funcția de administrator public al județului.

 

Articolul anterior

Primele reacții ale liderilor politici din Neamț după ce Guvernul a fost demis

Articolul următor

Reacția lui Ionel Arsene după ce i-a căzut Guvernul! Atacuri la Iohannis, Ponta și Băsescu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular