ISSN 2457 - 3973

Ciprian Şerban (vicepreşedinte Camera Deputaţilor): „10 realizări PSD în 6 luni de guvernare!”

Deputatul PSD Neamţ Ciprian Şerban (vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) a prezentat cele „10 realizări ale PSD în 6 luni de guvernare”.
🔴Am introdus „Pachetul social”, prin care am crescut salariul minim, alocațiile și pensiile, oferind sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici pentru perioada de iarnă.
🔴Am determinat plafonarea a prețurilor la energie și gaze naturale pentru populație și companii.
🔴Am creat programe de sprijin de aproape 4 miliarde de euro, destinate susținerii companiilor românești.
🔴Am susținut siguranța alimentară, alocând 500 de milioane de euro pentru produse agricole cultivate în România, plus o primă de 10% pentru procesarea materiei prime în țară.
🔴Am crescut salariile în agricultură și în industria alimentară: salariul minim de 3.000 de lei, scutirea de impozit și reducerea contribuțiilor sociale pentru toate salariile din acest sector.
🔴Am adus investiții în infrastructura rutieră și feroviară , deblocând marile proiecte de investiții.
🔴Am adus investiții masive în portul Constanța, transformându-l în punct naval strategic pentru comerțul european.
🔴Am deblocat exploatarea gazelor din Marea Neagră, prin adoptarea Legii off-shore care asigură mai mulți bani și gaze naturale pentru România.
🔴Am contribuit la gestionarea eficientă pandemiei, prin asigurarea medicamentelor, redeschiderea școlilor și a economiei.
🔴Am intensificat absorbția fondurilor europene, miniștrii PSD realizând, la timp, atingerea tuturor jaloanelor PNRR aflate în sarcina lor.
În momentul în care PSD a intrat la guvernare, economia era supusă unor multiple presiuni externe determinate de inflația globală, de criza energetică, de războiul din Ucraina și de efectele economice post-pandemie. Trebuia adoptate măsuri urgente, concrete și cu aplicabilitate imediată pentru susținerea categoriilor sociale cele mai vulnerabile și pentru sprijinirea economiei naționale. PSD a reușit, în 6 luni de zile să adopte o serie de măsuri prin care populatia și economia sunt susținute să suporte șocurile economice și financiare, însă, românii au încă multe greutăți, ce impun Guvernului să continue măsurile de sprijin. Vom continua să introducem facilități care să ajute economia și cetățenii să depășească momentele dificile”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban (PSD Neamţ).

Articolul anterior

Primarul Andrei Carabelea: „Proiect de interes major, blocat în Consiliul Local”

Articolul următor

Parcul Tineretului Piatra-Neamţ găzduieşte de astăzi Festivalul „Lada cu zestre”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *