ISSN 2457 - 3973

Coase-ţi ia! La Şezătoare! La Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”

Centrul pentru Culturã şi Arte ”Carmen Saeculare” Neamţ organizeazã, pentru al doilea an consecutiv, cursuri de cusut ie tradiţionalã, sub genericul ”Coase-ţi ia! La Şezãtoare”.
Noutatea faţã de anul trecut este cã aceste cursuri se desfãşoarã acum într-o salã dotată cu un rãzboi de ţesut, covoare tradiţionale dar şi alte obiecte de uz tradiţionale care pot fi surse de inspiraţie.
”În cadrul centrului funcţioneazã, de aproape un an, un adevãrat club al pasionatelor de artã popularã din Piatra Neamţ, care se reunesc sãptãmânal, sub îndemnul ”Coase-ţi ia! La Şezătoar”, pentru a duce mai departe o artã tradiţionalã reînviatã în ultima perioadã. Anul acesta s-au întâlnit din nou, dar, acum, într-un decor potrivit, care aminteşte de interioarele vechilor case ţãrãneşti”, a declarat Carmen Elena Nastasã, directorul Centrului pentru Culturã şi Arte ”Carmen Saeculare” Neamţ.

Activitatea se desfãşoară în sala cursurilor de artã popularã ”Şezãtoarea”. Proiectul ”Coase-ţi ia!” are ca scop revitalizarea unei îndeletniciri tradiţionale specifice zonei judeţului Neamţ ţi readucerea în prim plan a celei mai frumoase piese de port popular românesc. Sezatoare 3

Articolul anterior

Aleea dintre Platoul Gospodinelor și telegondolă va purta numele profesorului Dumitru Almaș

Articolul următor

Ionel Arsene, atac dur la adresa PNL pe tema irigaţiilor

Un comentariu

  • Bună ziua,cum aş putea intra şi eu în echipa dumneavoastră frumoasă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular