ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene, atac dur la adresa PNL pe tema irigaţiilor

România are şansa de a avea un sistem de irigaţii însã PNL va trebui sã renunţe la jocul politic mârşav pe care îl practicã, a declarat, joi, într-un comunicat de presã, deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

Reacţia acestuia vine în urma faptul cã proiectul privind programul naţional de irigaţii nu a trecut de votul Parlamentului din lipsã de cvorum.
”De fiecare datã când ne confruntãm cu o secetã severã vorbim despre lipsa unui sistem de irigaţii, fermierii se plâng cã recoltele le sunt afectate, iar peste tot vedem cã politicienii plâng laolaltã cu ei. Însã, atunci când se ajunge ca în Parlament sã fie propusã mãsurã pentru refacerea sistemului de irigaţii, cei din opoziţie dau bir cu fugiţi de la asumarea responsabilitãţii, practicând un joc politic mârşav. Programul naţional de irigaţii reprezintã un proiect foarte important pentru România şi pentru economia ţãrii noastre, care poate contribui în mod decisiv la viitorul agriculturii dar şi dezvoltãrii economice a României”, a declarat deputatul Ionel Arsene.
Liderul PSD Neamţ susţine cã, în ciuda importanţei pe care o are acest proiect, el nu a putut fi votat de cãtre Parlamentul României pentru cã parlamentarii PNL nu au asigurat cvorumul.
”Proiectul nu a putut fi votat de cãtre Parlamentul României din cauza frustrãrilor politice ale celor din PNL, care, învinşi la moţiunea de cenzurã, au dat start chiulului în masã şi unei opoziţii lipsite de orice raţionament. Agricultura reprezintã unul dintre pilonii de bazã ai economiei româneşti, iar PNL trebuie sã înţeleagã acest lucru şi sã nu mai practice jocuri politice de doi bani. Este absolut regretabil cã opoziţia din România se pune singurã într-o situaþie ridicolã, refuzând sã voteze un proiect esenţial pentru ţara noastrã, doar din simplul motiv cã vor sã punã beţe-n roate actualei coaliţii de guvernare”, a acuzat parlamentul PSD.
Deputatul Ionel Arsene considerã cã problema irigaţiei se poate rezolva dacã existã voinţã politicã.
”Avem şansa de a avea un sistem de irigaţii care sã acopere o mare suprafaţă a ţãrii, dar pentru ca acest lucru sã se întâmple este necesar sã lãsãm orgoliile şi interesele meschine deoparte. Pentru a salva agricultura României de secetã, trebuie mai întâi sã o salvãm din ghearele intereselor electorale ale PNL-ului”, a mai spus deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

Articolul anterior

Coase-ţi ia! La Şezătoare! La Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc: Românii din Diaspora scot bani din buzunar pentru a vota!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *