NewsAllert :

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene, atac dur la adresa PNL pe tema irigaţiilor

România are şansa de a avea un sistem de irigaţii însã PNL va trebui sã renunţe la jocul politic mârşav pe care îl practicã, a declarat, joi, într-un comunicat de presã, deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

Reacţia acestuia vine în urma faptul cã proiectul privind programul naţional de irigaţii nu a trecut de votul Parlamentului din lipsã de cvorum.
”De fiecare datã când ne confruntãm cu o secetã severã vorbim despre lipsa unui sistem de irigaţii, fermierii se plâng cã recoltele le sunt afectate, iar peste tot vedem cã politicienii plâng laolaltã cu ei. Însã, atunci când se ajunge ca în Parlament sã fie propusã mãsurã pentru refacerea sistemului de irigaţii, cei din opoziţie dau bir cu fugiţi de la asumarea responsabilitãţii, practicând un joc politic mârşav. Programul naţional de irigaţii reprezintã un proiect foarte important pentru România şi pentru economia ţãrii noastre, care poate contribui în mod decisiv la viitorul agriculturii dar şi dezvoltãrii economice a României”, a declarat deputatul Ionel Arsene.
Liderul PSD Neamţ susţine cã, în ciuda importanţei pe care o are acest proiect, el nu a putut fi votat de cãtre Parlamentul României pentru cã parlamentarii PNL nu au asigurat cvorumul.
”Proiectul nu a putut fi votat de cãtre Parlamentul României din cauza frustrãrilor politice ale celor din PNL, care, învinşi la moţiunea de cenzurã, au dat start chiulului în masã şi unei opoziţii lipsite de orice raţionament. Agricultura reprezintã unul dintre pilonii de bazã ai economiei româneşti, iar PNL trebuie sã înţeleagã acest lucru şi sã nu mai practice jocuri politice de doi bani. Este absolut regretabil cã opoziţia din România se pune singurã într-o situaþie ridicolã, refuzând sã voteze un proiect esenţial pentru ţara noastrã, doar din simplul motiv cã vor sã punã beţe-n roate actualei coaliţii de guvernare”, a acuzat parlamentul PSD.
Deputatul Ionel Arsene considerã cã problema irigaţiei se poate rezolva dacã existã voinţã politicã.
”Avem şansa de a avea un sistem de irigaţii care sã acopere o mare suprafaţă a ţãrii, dar pentru ca acest lucru sã se întâmple este necesar sã lãsãm orgoliile şi interesele meschine deoparte. Pentru a salva agricultura României de secetã, trebuie mai întâi sã o salvãm din ghearele intereselor electorale ale PNL-ului”, a mai spus deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

Articolul anterior

Coase-ţi ia! La Şezătoare! La Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc: Românii din Diaspora scot bani din buzunar pentru a vota!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *