ISSN 2457 - 3973

Consilierul județean Ionel Arsene, acuzat de o colegă că răspândește fake-news cu Spitalul Bicaz

Spațiul public prin mediile de socializare a fost invadat în utimele zile de mai multe așa-zise informații (de campanie) lansate din zona social-democrată. Majoritatea dintre acestea au fost demontate de liberali, între exemple fiind tăierea salariilor și a pensiilor sau concedieri masive în zona bugetară.

În zona de ”fake-news” se încadrează și informația că Spitalul Bicaz ar urma să fie închis de Guvernul PNL.

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a postat pe pagina lui de facebook un text în care spune că vor fi închise 22 de spitale, între care și cel din Bicaz.

Însă consilierul județean PNL Mihaela Isciuc l-a contrazis pe ”consilierul județean Ionel Arsene” și l-a acuzat că răspândește fake-news-uri.

”Vă rog să nu mai spuneți minciuni. Pentru corecta informare a nemțenilor, informaţia potrivit căreia PNL ar urma să închidă spitale este falsă. Nu mi se pare normal ca dintr-un paragraf din programul de guvernare să se nască un FAKE NEWS că PNL va închide spitale. Nu scrie nicăieri, aşa cum este difuzat pe scară largă, pe site-uri oficiale ale unui partid politic, că noi închidem spitale, să dăm şi lista. Un asemenea fake news nu ţine, pentru că oamenii vor vedea că spitalul respectiv nu se închide, ba din contră, va funcţiona mai bine”, a declarat consilierul județean liberal Mihaela Isciuc.

Mai mult, Mihaela Isciuc îi readuce aminte președintelui PSD Neamț că tocmai ministrul social-democrat al Sănătății, Sorina Pintea, avea intenția la începutul acestui an să închidă Spitalul Bicaz.

”Legat de spitalul de la Bicaz, la începutul anului 2019 ministrul Sănătății Sorina Pintea a avut o serie de consultări cu managerii spitalelor din regiunea de Nord – Est pe marginea unui masterplan de restructurare a sistemului sanitar și existau informații că spitalul de la Bicaz urma să fie desființat. Pentru corecta informare, la vremea respectivă, președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, a solicitat clarificări din partea ministrului Sănătății. Așa că aveți și dvs decența și nu mai propagați informații false în spațiul public. Mai bine v-ați concentra pe îmbunătățirea condițiilor de la spitalul județean Neamț”, i-a mai spus consilierul județean Mihaela Isciuc lui Ionel Arsene.

Spitalul Orășenesc Bicaz a fost redeschis în anul 2004 la insistențele prefectului de atunci, George Lazăr, și a președintelui CJ Neamț, răposatul Culiță Tărâță. Ministrul Sănătății care a avut rolul determinant pentru redeschiderea spitalului a fost liberalul Eugen Nicolăescu iar la Casa Națională de Asigurări de Sănătate se afla un alt liberal, Cristian Bușoi.

Pentru fostul ministru Bănicioiu a rămas doar formalitatea de a tăia panglica.

Articolul anterior

Tinerii care au bătut cumplit un bărbat la Tîrgu-Neamț au fost reținuți de polițiști

Articolul următor

Consilierii județeni ai PNL Neamț demontează ”fake-news-ul” lui Arsene cu desființarea Spitalului Bicaz

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *