ISSN 2457 - 3973

Constantin Iacoban (ALDE), rezervat în privința majorității cu PSD Neamț!

Constantin Iacoban, coordonatorul campaniei electorale a ALDE Neamț, s-a declarat rezervat în ceea ce privește o eventuală majoritate cu PSD Neamț în Consiliul Județean și consiliile locale. Temerea fostului președinte al CJ Neamț este că PSD ar putea să nu își mai amintească ce a spus Victor Ponta, săptămâna trecută, chiar la Piatra Neamț: ”Sunt convins că la județ PSD va avea majoritatea dar vreau să fac un apel în calitate de simplu membru de partid ca și la Neamț, chiar dacă vom avea majoritate absolută să facem alianță cu cei de la ALDE”. 

Acum, după ce PSD Neamț are majoritea la CJ, cu cele 18 mandate de consilier, Constantin Iacoban ia în calcul și varianta ca social-democrații să analizeze la rece situația.

”Au fost declaraţii politice, trebuie văzut scorul şi cum vede PSD lucrul acesta. La timpul respectiv, Victor Ponta era în campanie electorală. După ce se judecă la rece, lucrurile se văd diferit. Există această opţiune pentru o alianţă cu PSD dar trebuie de văzut cum vor decurg lucrurile”, a declarat Constantin Iacoban.

Cât privește rezultatul de la Piatra Neamț, unde Cătălin Drăgușanu a obținut poziția a treia cu 14,6 la sută, și 3 mandate de consilier local, Constantin Iacoban a declarat: ”La Piatra Neamţ, poate trebuie plecat mai din timp în campanie, este vorba de structurile politice din oraş şi nu de candidat. Trebuia ca ALDE să se facă mai bine cunoscută şi ulterior şi echipa de candidaţi. Sunt lucruri pe care le învăţăm cu toţii. Ce a făcut primarul interimar a fost foarte bine, a fost sfătuit foarte bine de oamenii de lângă el. Şi-a păstrat electoratul şi cetăţenii l-au votat. Despre majoritatea cu PNL în Consiliul Local, nu ştiu dacă se poate face, îmi cereţi prea multe să răspund la această întrebare”.

Rezultatul de la Consiliul Județean a fost decis, din punctul de vedere a lui Iacoban, de liderii celor două formațiuni politice – PSD și PNL – dar și de legea electorală care nu a mai permis derularea unei campanii cu dare de mână.

”Cred că la nivel de judeţ, votul politic s-a dus către cele două mari blocuri politice, PSD şi PNL. Sigur, au avut şi oameni care au reuşit să convingă electoratul, aceasta este realitatea şi trebuie să o recunosc. În ceea ce priveşte noutatea unor partide, oamenii noi, doctrine noi, este mai greu să explici electoratului într-un timp foarte scurt şi cu o campanie care nu a permis foarte multă agitaţie. Cred că acesta este un punct care trebuie revăzut, faptul că această campanie a fost anostă pentru că nu a permis desfăşurare de forţe, de bannere, de materiale care să stârnească interesul electoratului”, a mai spus Iacoban.

 

Articolul anterior

Iată cine sunt noii consilieri județeni din Neamț! PSD are majoritatea!

Articolul următor

Primarul de Dobreni, învins la diferență de un vot de o femeie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *