ISSN 2457 - 3973

Cum s-a dublat incidenţa cazurilor COVID la Piatra-Neamţ în doar o săptămână?!

Că municipiul Piatra-Neamţ a intrat în zodia carantinei (deocamdată de week-end), nu mai este o noutate.

Miercuri – 4 octombrie 2021, incidenţa cazurilor COVID este de 6,30 la mie iar trendul este crescător.

Cum a ajuns oraşul să îşi dubleze această incidenţă în doar o săptămână, în condiţiile în care pe 27 septembrie, indicele era de 3,2 la mie? Ca să nu mai spunem că acum o lună era de nouă ori mai mic!!

Încercăm mai multe răspunsuri, neavând pretenţia că le ştim pe toate sau cele prezentate mai jos sunt complete:

  1. Inexistenţa în ultima perioadă a campaniilor de vaccinare derulate de autorităţi.
  2. Lipsa testării zilnice a elevilor şi cadrelor didactice.
  3. Continuarea campaniei de intoxicare a populaţiei, prin diverse metode, în special pe reţelele de socializare, că virusul nu există sau că vaccinul „conţine avortoni, cipuri, rachete cosmice, etc”.
  4. Lipsa unor măsuri ferme de prevenire a răspândirii virusului sau lentoarea cu care au fost luate.
  5. Când au fost adoptate măsuri, au reapărut „băieţii deştepţi”. Spre exemplu, în timp ce unii administratori de restaurante au respectat decizia de a nu permite accesul persoanelor nevaccinate, în alte locaţii decizia a fost ignorată. 
  6. Nerespectarea măsurii de a purta masca de protecţie în spaţii închise. Iar acest fapt se regăseşte din plin în instituţiile publice…

Toate aceste măsuri au favorizat o răspândire rapidă a virusului SARS-CoV-2 în comunitatea din Piatra-Neamţ, dar şi în alte localităţi.

Chiar şi aşa, există alegaţii lansate în spaţiul public, de mai multă vreme, că cifrele prezentate zilnic în România nu sunt întotdeauna conforme cu realitatea din acel moment.

Nu avem dovezi în acest sens, fapt pentru care nu putem susţine o astfel de teorie.

Singura certitudine este că Piatra-Neamţ a sărit de la incidenţă 3,2 la mie, pe 27 septembrie, la 6.3 la mie, astăzi – 6 octombrie. Ca să nu mai spunem că în urmă cu o lună de zile, adică pe 7 septembrie, incidenţa la Piatra-Neamţ era de 0,72 la mie, adică de nouă ori mai mică!

Rămâne de văzut dacă Piatra-Neamţ va ajunge în curând la o incidenţă de peste 10 la mie, ceea ce va aduce automat restricţii mult mai dure.

Articolul anterior

ALERTĂ Au fost aprobate carantina de noapte în week-nd şi alte restricţii la Piatra-Neamţ! Textul integral al hotărârii CJSU Neamţ!

Articolul următor

De teama incendiilor, spitalele din ţară solicită ISU echipaje permanente de pompieri. La Piatra-Neamţ, când?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *