ISSN 2457 - 3973

Cutremur de intensitate medie înregistrat miercuri în Vrancea

Un seism cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs miercuri la ora 10:39, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 135,4 km, potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) citat de Agerpres.

De la începutul lunii august s-au mai produs în România patru cutremure cu magnitudini de peste 3 grade pe Richter. Cea mai recentă mișcare tectonică a avut magnitudinea de 4 grade pe scara Richter și s-a produs pe data de 16 august, la ora 18:16, în județul Galați la o adâncime de doar 10,5 kilometri mai menționează sursa citată.

De asemenea, pe 8 august, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe Richter, la o adâncime de 150 de kilometri.

Tot în zona seismică Vrancea, dar în județul Buzău, au mai avut loc două cutremure cu magnitudinea de 4,9 grade pe Richter (pe 2 august), respectiv de 4,6 grade (1 august).

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

Articolul anterior

Uite prin ce localități din Neamț va trece autostrada! Conducerea CJ Neamț a semnat certificatul de urbanism! (foto documente)

Articolul următor

Vineri, o nouă ediție Masa Critică! Prefectul Panaite și-a pregătit bicicleta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *