ISSN 2457 - 3973

Vineri, o nouă ediție Masa Critică! Prefectul Panaite și-a pregătit bicicleta!

Vineri, 25 august, de la ora 18.00, va avea loc o nouă ediție a deja tradiționalului eveniment ”Masa Critică”, mișcare de susținere a mersului pe bicicletă dar și de conștientizare a autorităților locale de necesitatea amenajării unor piste speciale. Totodată, prezența grupului format din zeci de bicicliști vrea să atragă atenția șoferilor că nu sunt singuri pe traseu.

Unul dintre susținătorii acestui eveniment este și prefectul Vasile Panaite care a participat în mai multe rânduri la Masa Critică.

”Îi felicit pe organizatori și le transmit întreaga mea susținere instituțională. Am participat la Masa Critică încă de la primele ediții și o voi face în continuare. Este foarte important ca împreună să promovăm un stil de viață sănătos și totodată ecologic, așa cum este mersul cu bicicleta”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Organizatorii Masei Critice au reamintit și care sunt scopurile principale ale acestei manifestări.

”Pistele de biciclete sunt cea mai eficientă şi rapidă soluţie pentru încurajarea traficului alternativ, decongestionarea traficului central şi un oraş mai prietenos şi mai frumos. În trafic, un biciclist are aceleaşi drepturi ca un şofer şi ar trebui să se poată bucura de acestea în siguranţă. Ideea centrală a Critical Mass-ului rămâne să sărbătorim plăcerea unei plimbări cu bicicleta, aşa ca vino cu o rezervă sănătoasă de voie bună, un zâmbet mare pe buze și o atitudine pozitivă. Critical Mass este un eveniment care se desfăşoară la scară globală, în ultima vineri a fiecărei luni. Născută oficial sub acest nume în San Francisco, pe 30 Octombrie 1992, marşul este vocea milioanelor de biciclişti (şi nu numai) cerându-şi dreptul la o infrastructură urbană, respect şi siguranţă în trafic”, spun organizatorii.

Articolul anterior

Cutremur de intensitate medie înregistrat miercuri în Vrancea

Articolul următor

Patru turiști germani, răniți ușor după ce autocarul lor s-a ciocnit cu un TIR la Pângărați

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular