NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Daniel Vasiliu (secretar general FN GAL): ”Trebuie să fim conștienți, tinerii sunt viitorul!”

O vorbă veche românească spune că ”cine nu are bătrâni, să își cumpere”. Și e perfect adevărată!

Însă Daniel Vasiliu încearcă, într-o logică reală, să așeze piramida și invers: ”Și dacă nu avem tineri cu inițiativă, ce facem?”.

Tocmai din acest motiv, dar nu numai, Daniel Vasiliu a început un drum greu, anevoios. Acela de a forma tineri care să poată accesa proiecte europene.

Ori, din postura de secretar general al Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL) a știut exact ce să facă.

”Când am candidat la functia de secretar general al FNGAL, am venit cu acest proiect, ca urmarea a faptului că sunt bani europeni pe care nu-i putem atrage din lipsa unor ONG-uri cu activitate pe această zonă. De aceea am demarat împreună cu Federația un proiect de perfecționare a câte 2-3 tineri desemnați de fiecare GAL din cele 239 din țară. Au fost cursanți ca ”formatori de tineret”, este o meserie ca oricare alta, dar care pune accentul pe activități legate de zona tânără în special din mediul rural. Scopul este de a crea sub umbrela fiecărui GAL câte un ONG pentru a obține finanțări, atât în baza legii 350 cât și pe alte fonduri europene. Se vor întocmi proiecte ce vizează instruirea tinerilor care nu au posibilitatea financiară de a urma o școală superioară la terminarea liceului. Dorința este de a-i îndepărta de zone periculoase cum ar fi consumul de alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc, alte activități nocive din cauza lipsei unor preocupări sănătoase. De asemenea, ne confruntăm cu o generație obeză si dependentă de internet, prea puțin sport sau activitati de mediu. Prin aceste proiecte vrem să conșientizăm tinerii noștri de pericolele care pot apărea mai ales pe fondul unei slabe pregătiri profesionale, sau pe lipsa unui mediu familial propice educației sănătoase. Totodată, se observă și o slabă participare la procesul electoral, tinerii nefiind interesați de cine și cum le conduce destinele. Ei trebuie să primească noțiuni de bază în ceea ce înseamnă administrația publică locală și centrală, să înțeleagă importanța participării la procesul electoral, pentru ca apoi să poată decide în cunoștință de cauză de ce și pe cine trebuie să aleagă atunci când sunt chemați la urne, dar și ce rol au aleșii locali sau centrali în viața lor”, a declarat secretarul general al FNGAL, nemțeanul Daniel Vasiliu.

Articolul anterior

O femeie s-a spânzurat cu o curea de o salcie în zona Tic-Tac (Dărmănești). Trecătorii au intervenit imediat!

Articolul următor

Disprețul liberal începe cu bugetarii – susține Ciprian Șerban (deputat PSD Neamț)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *