NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

De ce merită pe 26 mai să votezi PNL, poziția 5 pe buletinul de vot

Unul din principalii piloni ai doctrinei liberale este reprezentat de sprijinul acordat antreprenorilor pentru a genera dezvoltare. Prin muncă și creativitate ne dezvoltăm afacerile, dar, totodată și comunitățile noastre, astfel ca traiul de viață al fiecăruia dintre noi să fie mai bun.

Candidații PNL la alegerile europarlamentare din data de 26 mai vor susține prin activitatea lor, din Parlamentul European, și antreprenorii români.

Dezvoltarea nu se poate produce decât eliberând energiile individuale ale românilor, decât încurajând orice om care vrea să facă ceva în domeniul economic, în domeniul cultural, în domeniul social, în orice domeniu, care are o inițiativă, care vrea să pună pe picioare o afacere, trebuie să găsească un partener în administrație și în Guvern.  Orice român trebuie să fie susținut în orice demers pe care vrea să-l facă pentru a putea pune pe picioare o afacere sau pentru a putea să construiască ceva serios.

De aceea, europarlamentarii români vor lupta pentru adoptarea cât mai rapidă a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021 – 2027, ca astfel să se poată asigura predictibilitate pentru antreprenorii români, pentru IMM-uri, pentru fermierii și cercetătorii români astfel încât aceștia să beneficieze în continuare de finanțare europeană și să continue să genereze locuri de muncă și creștere economică pentru România!

Totodată, pentru IMM-urile românești, PNL va contribui la identificarea și reducerea obstacolelor birocratice, precum și la digitalizarea completă a administrației, utilizând fondurile structurale care stau la dispoziția României și aplicând principiul „o singură dată” (“once only”). Principiul de bază este următorul: statul nu trebuie să ceară niciodată un document care este deja în posesia statului.

Pentru creșterea competitivității IMM-urilor românești: PNL va propune finanțarea, din fonduri europene, a  unui program național multianual de vouchere pentru inovare rezervate IMM-urilor. Aceste vouchere ar putea finanța acțiuni de cercetare, digitalizare, creșterea gradului tehnologic al produselor și serviciilor oferite, mărirea eficienței proceselor interne, adoptarea comerțului electronic, etc.

Pentru IMM-urile românești, PNL va propune finanțarea, din fonduri europene, a IMM-urilor din domeniul procesării produselor agricole.

 

Pentru antreprenorii români, europarlamentarii PNL vor sprijini introducerea de programe de antreprenoriat în universități și licee, inclusiv prin oferirea de spații de lucru tinerilor antreprenori, cu scopul clar de valorificare eficientă a resurselor locale. De asemenea, PNL dorește înființarea, cu ajutorul fondurilor europene, a unei competiții de idei de afaceri.

Nu în ultimul rând, PNL dorește aplicarea unui program de monitorizare a evoluției mediului antreprenorial din România aliniat practicilor europene și internaționale. Și va susține crearea unui program de sprijinire a mediului privat românesc la nivel european. Pe de-o parte, acest program va include măsuri pentru sprijinirea internaționalizării afacerilor românești în întreaga Uniune Europeană. Pe de altă parte, programul va promova brandurile românești și imaginea unei economii moderne, bazată pe valoare adăugată, inovare și industrii creative.

PNL va sprijini în Parlamentul European alocarea, în noul exercițiu financiar 2021-2027, de fonduri pentru dezvoltarea destinațiilor turistice romanești. Cu siguranță județul Neamț va fi pe listă, pentru că are un potențial foarte mare.

Astea sunt doar câteva dintre motivele pentru care duminică, 26 mai, merită să votați PNL, poziția 5 pe buletinul de vot! Un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru dezvoltare, pentru prosperitate!

Articolul anterior

Ex-prefectul Panaite, mesaj direct pe facebook pentru susținători

Articolul următor

Cod portocaliu de vreme rea pentru Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *