ISSN 2457 - 3973

Demisionează Constantin Iacoban din funcția de președinte interimar al CJ Neamț?!

 

Constantin Iacoban ar putea demisiona din funcția de președinte interimar al Consiliului Județean Neamț. Surse politice susțin că aceasta este una dintre variantele agreate de la centru pentru a determina alegeri anticipate pentru funcția de președinte, pe legea 115/2015. Iacoban ar reveni astfel (pentru scurt timp) pe funcția de vicepreședinte din care a fost ales președinte interimar.

De ce s-ar ajunge la demisie? Simplu! În primul rând ca măsură de siguranță legală. Astfel ar fi respectată informarea prefectului către conducerea județului, cu privire la faptul că legea 215 a fost înlocuită cu legea 115 iar cele 2 hotărâri prin care Constantin Iacoban a fost ales președinte interimar și Emilia Arcan, vicepreședinte interimar sunt nule de drept. Cum PSD șovăie să pună în aplicare solicitarea/informarea/decizia prefectului Vlad Angheluță, pentru că nu are siguranța realegerii Emiliei Arcan în funcția de vicepreședinte, cei din UNPR ar putea forța alegerile anticipate tocmai prin demisia lui Iacoban. Dincolo de intrarea în legalitate, UNPR ar testa astfel alianța națională cu PSD prin votul din Consiliul Județean Neamț.

Deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț a susținut mereu că social-democrații vor susține UNPR la funcția de președinte al CJ Neamț până în 2016 și avem toate motivele să credem că așa este. Pentru că, în cazul în care UNPR ar pierde singura funcție de președinte de consiliu județean din țară, moțiunea de cenzură depusă astăzi ar avea șanse certe să treacă iar Guvernul să cadă. Nu mai vorbim de solicitarea DNA către Camera Deputaților cu privire la începerea urmării penale pe numele deputatului Victor Ponta, încuviințare care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să îl suspende din funcție pe premier. Aceste argumente sunt suficiente pentru a securiza, acum, votul de susținere pentru UNPR la președinția CJ Neamț. Cu privire la alegerea vicepreședintelui, post rezervat PSD, se așteaptă susținerea UNPR și, la fel, avem motive să credem că există această susținere. Problema este însă în interiorul PSD și asta știu și cei din partid.

Mai rămâne varianta ca oricare consilier județean, membru de partid sau independent,  să inițieze un proiect de hotărâre cu privire la alegerea președintelui CJ Neamț. Mai ales că secretarul județului, Dana Soroceanu a cerut tuturor consilierilor județeni să ia o decizie în acest sens. Și tot la alegeri anticipate s-ar ajunge!

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Ședință PSD Neamț la ora 14.00! Situația de la CJ Neamț ar putea fi discutată ”informal”!

Articolul următor

EXCLUSIV Conducerea PSD Neamț i-a retras sancțiunea lui Dan Constantin! (UPDATE)

Un comentariu

  • La momentul asta nu e un PRESEDINTE MAI BUN CA IACOBAN!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular