ISSN 2457 - 3973

Dep. Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): Fondurile europene, sursă de finanțare pentru marile proiecte de reformă și modernizare a României

Fondurile europene, sursă de finanțare pentru marile proiecte de reformă și modernizare a României, a declarat, marți, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Acesta a explicat că majoritatea europarlamentarilor au adoptat raportul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență. Este vorba de un buget de 672,5 miliarde de euro – cel mai mare program de investiții adoptat vreodată la nivelul Uniunii Europene.

Prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, României îi revin 30,4 miliarde euro, dintre care 13,7 miliarde euro granturi (40%) și 16,6 miliarde euro (60%) împrumuturi avantajoase.

”Drept urmare, fondurile europene vor fi o sursă importantă de finanțare petnru marile proiecte de reformă și modernizare a României. Se poartă discuții ca proiectul autostrăzii Unirii, foarte important pentru nemțeni, să fie finanțat cu fonduri europene. Mai mult chiar, România a obținut asigurări de la comisarul pentru Transport, Adina Vălean, privind un task force de experți europeni care pot sfătui statele membre cu privire la posibilitatea includerii în Facilitatea UE de Redresare și Reziliență a unor proiecte de infrastructură de transport. Avem toate instrumentele necesare pentru a duce la bun sfârșit proiecte importante pentru România și pentru dezvoltarea județului Neamț”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

La începutul lunii martie, Planul Național de Redresare și Reziliență va fi finalizat și trimis la Bruxelles spre evaluarea Comisiei Europene și Consiliului. După acest pas, România va putea primi o prefinanțare de aproape 4 miliarde euro în prima jumătate a acestui an.

”Vom avea posibilitatea să realizăm investițiile în infrastructură, digitalizare; economia verde și alte reforme structurale. Nu trebuie să ratăm aceste oportunități, de care țara noastră are mare nevoie”, a conchis deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț

 

Articolul anterior

Incidența COVID în fiecare localitate din județul Neamț (marți, 16 februarie 2021)

Articolul următor

Echipă mobilă în Piatra-Neamț pentru vaccinarea la domiciliu împotriva COVID-19

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *