ISSN 2457 - 3973

Deputatul Moisii și senatorul Bumbu, dovadă de ipocrizie maximă! Au lipsit de la manifestările de Ziua Drapelului dar au făcut conferință de presă pe această temă!

Doi parlamentari de la UNPR Neamț au dat dovadă, vineri, de ipocrizie maximă! Senatorul Liviu Bumbu și deputatul Constantin Moisii au organizat o conferință de presă pe tema Zilei Drapelului României deși nu catadicsit să participe la manifestările organizate în Piața Tricolorului, adică în fața instituției unde aveau să țină conferința.

Cu doar 3 ore înainte, prefectul județului Vlad Angheluță, primarul Dragoș Chitic, președintele CJ Neamț și al UNPR, Constantin Iacoban, oameni politici și de administrație, au stat cu capetele descoperite în ploaie, s-au aplecat cu respect și au sărutat drapelul României. Din câte am sesizat, singurul parlamentar prezent a fost deputatul PSD Ioan Munteanu.

”Din câte ați constatat, domnii Moisii și Bumbu nu au fost prezenți la manifestările legate de Ziua Drapelului. Eu am fost acolo și nu i-am văzut. Probabil că ploua și de aceea nu au venit, nu știu amănunte și nu vreau să comentez”, i-a scuzat Constantin Iacoban, președintele UNPR Neamț și al Consiliului Județean Neamț.

După ce a trecut ploaia, senatorul Bumbu, deputatul Moisii și consilierul județean Ștefănuț Ploscaru au organizat o conferință de presă în care, primii doi au oferit, cu patetism, o lecție de patriotism.

”În cei 30 de ani de carieră militară am depus de 4 ori jurământul militar lângă drapelul României, am purtat stema României, le-am îndrăgit și respectat. Când am arborat cu ani în urmă drapelul României pe locuința personală nu am făcut acest lucru de fațadă sau de fală. Am considerat că, dacă tot îl respect și îl îndrăgesc, să îl văd în fiecare zi”, a declarat deputatul Constantin Moisii.

Oare să fi văzut prea des drapelul arborat ”nu de fațadă sau fală” în fața casei de nu a mai venit domnul deputat și la manifestările din Piața Tricolorului?

”Un stat, ca să existe, trebuie să aibă câteva simboluri: ziua națională, drapelul, imnul național, stema și sigiliul. În intenția președintelui partidului nostru, domnul general Gabriel Oprea nu a vrut să fie o sărbătoare de rutină. Vrem să fie un moment din viață când ne gândim chiar la patrie, la națiune. Cei mai tineri ca voi nu realizați puterea acestui simbol, poate, la adevărata valoare”, a spus și senatorul Liviu Bumbu.

Avem convingerea, și timpul a demonstrat, că generalul Gabriel Oprea, președinte al UNPR, vicepremier pe probleme de securitate națională și actual premier interimar a fost și va rămâne un român adevărat. Militar de carieră, generalul Gabriel Oprea chiar a respectat simbolurile și însemnele naționale, drapelul României și drapelul de luptă al țării, fapte recunoscute atât național cât și internațional. Din acest motiv, ne permitem să facem o delimitare categorică între domnul general Gabriel Oprea și UNPR – partid pe care l-a fondat și îl conduce, și cei doi parlamentari, care au avut lipsă de inspirație dar și ipocrizie vorbind despre un eveniment la care nici măcar nu au participat.

Mai amintim și 3 momente, penibile sau cu termeni rasiști, scăpate în aceeași conferință.

”Suntem o țară generatoare de imnuri. Imnul Israelului este compus pe o temă populară românească, ”Cucurz cu foaia în sus” iar imnul Albaniei este identic cu ”Pe-al nostru steag e scris unire”, a spus senatorul Liviu Bumbu, înainte să comită gafa că steagul UE are 15 stele în loc de 12 stele.

”Explicație este: la câți jidani am avut aici”, a declarat deputatul Constantin Moisii, folosind un substantinvul ”jidan”, catalogat clar de statul român ca fiind rasist. ”Este un termen pe care îl folosescu eu cu prietenii. Și tata zicea: ce mai faci, măi jidane?”, s-a scuzat deputatul, care nu a confundat acvila de pe steagul UNPR cu un vultur: ”deci vulturul reprezintă o expresie a …. dezvoltării….a lărgirii uniunii noastre….domnul senator Bumbu, dacă doriți să adăugați…”. No comment!

Articolul anterior

Geniul de 18 ani din județul Neamț care a revoluționat Facebook și WhatsApp!

Articolul următor

Elicopter SMURD pentru un tânăr de 38 ani din Neamț

2 Commentarii

  • ok..intradevar cam ipocriti,dar nici voi nu va pricepeti sa faceti propaganda electorala mascata..am mai vazut articole de la voi care ca si la acesta i ridicati in slavi pe cei de la conducere…este ceva normal la noi in tara o astfel de propaganda dar mai cu perdea..

  • generalul de seara a auzit pe la dumbrava deal ca fi jidan inseamna a fi descurcaret dar de cele mai multe ori jidan=hot.pai la cum ia reusit potlogaria cu obtinerea mandatului de deputat numai jidanii o faceau.adica candidatul la senat ppdd pe roznov cu banii jidanul cu bauta,mangleala si postul de deputat.il cunosc pe acest individ de mic copil tot timpul cu ciordeala si nu cu munca.dar acum la batranete o face de oaie.cum sa iesi intr-o conferinta de presa si sa batjocuresti neamul evreiesc in acest hal.daca rus pentru curve a terminat-o cu ministerul acest nenorocit ce merita.bumbu aparut de nicaieri ,trebuia sa-l traga de maneca.dar se vede ca e mai slab decat soldatul neinstruit cu stea de tinichea.demisia panaramelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular