ISSN 2457 - 3973

Geniul de 18 ani din județul Neamț care a revoluționat Facebook și WhatsApp!

Are 18 ani și studiază la Colegiul Național ”Roman-Vodă” din Roman dar acum știe o lume întreagă despre el. A reușit să creeze două aplicații prin care putem vorbi pe Facebook Messenger şi WhatsApp fără să folosim telefonul sau browserul! Dar acestea nu sunt singurele realizări. Deja câștigă bani frumoși din pasiunea și munca sa.

Se numește Alexandru Roșianu și, deși este un geniu, se consideră în continuare un tânăr normal, cu aplecare către domeniul informaticii. geniu3

A trecut în clasa a 12-a și după finalizarea studiilor liceale va merge să studieze în străinătate. Din păcate, la fel ca mulți alți tineri, va alege să rămână acolo.

Reporter: Alexandru, de unde această pasiune?

Alexandru Roșianu: De mic m-a atras calculatorul, mai ales jocurile, la început. Dar la 12 ani a fost prima dată când am deschis o carte de programare. Atunci mi-am scris primul progrămel. De atunci am tot continuat să descopăr alte limbaje de programare, alte „unelte”, și am invățat să fac lucruri tot mai avansate”

Reporter: Ai creat două aplicații pentru Facebook și WhatsApp. Practic, despre ce este vorba?

Alexandru Roșianu: Practic am luat messenger.com, l-am pus într-o aplicație desktop, apoi m-am ocupat de integrarea cu sistemul de operare: să meargă notificările, sunetul, am adăugat teme și alte opțiuni. La fel și cu WhatsApp, am folosit web.whatsapp.com și am urmat aceiași pași. Apropo, aplicațiile nu sunt oficiale. N-am vorbit cu Facebook și WhatsApp. Nu cred că vor fi oficiale, nu este ceva ce Facebook sau WhatsApp nu ar ști să facă. Însă, faptul că ei au optat să nu facă asta, mi-a dat mie șansa să realizez ceva. Nu e doar un joc, mă implic în aplicații. De la Facebook sau WhatsApp nu m-au contactat deocamdată însă m-au contactat companii să lucrez cu ele, între care Curse.geniu2

Reporter: Ai început să câștigi bani din pasiunea și munca ta?

Alexandru Roșianu: Da. Când am timp mă mai implic în proiecte cu diferiți clienți. Însă asta nu este singura sursă. La concursul empowersoft.ro am luat premiul al 2-lea, împreună cu un prieten din Iași, la secțiunea web, un premiu constând doar în bani. Dar nu vreau să vorbesc despre sume.

Reporter: Anul viitor vei termina studiile liceale. Unde vrei să mergi mai departe?

Alexandru Roșianu: Vreau să merg în UK sau Germania. În UK am găsit Universitatea din Edinburgh care îmi place foarte mult. Oricum, oriunde aș merge, știu sigur că voi studia Computer Science sau Software Engineering. Deci tot info.geniu1

Reporter: Dar după studii, mai vrei să vii în România, să profesezi?

Alexandru Roșianu: Nu prea, vreau să studiez în afară, apoi vreau să călătoresc. Unde să mă stabilesc este prea devreme să mă gândesc, dar nu mă simt legat de România sau că vreau aici. Va trebui să văd cum e în celelalte țări, mai întâi.

Reporter: Dar ce îi lipsește României?

Alexandru Roșianu: Mai multe oportunități, mediu economic mai dezvoltat, universități mai bune.

 (G. A.)

Articolul anterior

Evaluarea Națională în Neamț: promovabilitate de 75 la sută! Uite cei 13 copii de media 10.00!

Articolul următor

Deputatul Moisii și senatorul Bumbu, dovadă de ipocrizie maximă! Au lipsit de la manifestările de Ziua Drapelului dar au făcut conferință de presă pe această temă!

7 Commentarii

  • Ce nu-si da seama din pacate e ca tot Romania l-a motivat sa ajunga unde a ajuns… Nu tara e datoare sa ne ofere mediul economic mai bun sau universitati mai bune. Astea sunt doar efectul oamenilor care iubesc Romania si care lupta pentru ele. De multe ori conditiile vitrege ne ajuta sa scoatem ce-i mai bun din noi la iveala. Rolul mass media e sa denigreze si din pacate am ajuns sa ne denigram tara si implicit pe noi. Asta ne-a facut sa ne pierdem demnitatea si sa nu mai luptam nici macar pentru tara noastra care a trecut prin multe. Geniile aleg calea cea mai grea si reusesc 😉

    • Frumos comentariu!

    • Bine punctat. De asta ramanem ai nimanui. Oricum felicitari elevului pentru competentele sale.

  • SILVIA, DIN PACATE, AI MARE DREPTATE !

  • Alex un elev deosebit de care sunt mândră!!!

  • FELICITARI ,ALEXANDRU!!! Sa ti se indeplineasca toate visele!!! Inca , mai avem elite intelectuale in ROMANIA!

  • felicitari! dar sa stii ca scoala romaneasca este foarte buna(vin francezi, germani sa studieze la noi ca e mai ieftina scoala si la fel de buna poate mai buna).vad ca e un trend sa aruncam cu noroi in tara asta si pupam undeva alte tari, la fel vad ca e un trend cu plecatul in uk la facultati.de cand e suntem noi slugarim alte popoare..succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *