ISSN 2457 - 3973

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): Susţinem tinerele familii şi crearea unui echilibru.

Susținem tinerele familii și crearea unui echilibru – a declarat, astăzi, deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ) – făcând referire la adoptarea legii prin care taţii pot lua ia concediu de paternitate.
„Principalele măsuri adoptate se referă la acordarea concediului paternal şi a indemnizaţiei aferente acestuia tuturor taţilor care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă, încheiat conform legii, şi eliminarea prevederilor care fac trimitere la calitatea de asigurat a titularului în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat. A fostintrodusă o prevedere prin care se asimilează salariaţilor şi următoarele categorii de persoane: cele care au încheiate contracte de activitate sportivă, convenţii de muncă individuale, contracte de mandat, contracte de management, cele care desfăşoară activităţi ca urmare a 3 unei funcţii de demnitate publică şi cele care au contracte de management şi de administrare, încheiate potrivit Legii nr.95/2006”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ).

Potrivit actului normativ, a fost extinsă durata actuală a concediului paternal de la 5 zile lucrătoare la 10 zile lucrătoare.

De asemenea au fost completate reglementările actuale privind interdicţia de concediere a salariatului pe perioada efectuării concediului paternal.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă în comunele Dobreni şi Bodeşti

Articolul următor

George Lazăr (PNL Neamţ): Piatra-Neamţ va redeveni “Perla Moldovei”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular