• 22 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Descoperire explozivă cu detectorul de metale în pădurea Cărbuna, din Vânători Neamț

Un bucureștean în vârstă de 44 ani a făcut, luni, o descoperire explozivă în pădurea Cărbuna, din comuna Vânători Neamț.

Bărbatul deține legal un detector de metale și de fiecare dată când vine la părinții săi, merge în pădure și face cercetări.

Astăzi a găsit mai multe proiectile, lovituri de aruncătoare și o grenadă și a sunat imediat la 112.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată să intervină pentru asanarea a trei lovituri de aruncător de calibru 60 mm, a unei grenade de mână ofensivă și a două focoase pentru lovituri de aruncător, descoperite în pădurea Cărbuna din comuna Vânători Neamț. Muniția a fost descoperită de către un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din București, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal. La locul indicat s-au deplasat pirotehniștii nemțeni cu autospeciala din dotare și au verificat zona în care a fost găsită muniția pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Au mai fost descoperite: patru lovituri de aruncător de calibru 60 mm și nouă cartușe de calibru 7,92 mm. Muniția găsită, care provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, iar ulterior va fi distrusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, maiorul Andrei Grancea.

Bucureșteanul nu este la prima descoperire de acest gen și știe ce trebuie să facă.

Însă, pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:
💣să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
💣 să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite (o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia);
💣să nu se ridice, transporte şi să se introducă muniţia în încăperi sau locuinţe.
💣să nu atingeți muniția cu mâna sau alte obiecte;
💣 să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
💣 să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
💣 să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
💣să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Articolul anterior

Spitalul modular COVID, o altă farsă a CJ Neamț pe banii nemțenilor! Trei milioane de euro, dați în van! (foto-documente)

Articolul următor

Fapte, nu vorbe la CJ Neamț! Groapă în drumul județean care urcă spre Bisericani, ”asfaltată” cu … un cauciuc!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *