ISSN 2457 - 3973

Spitalul modular COVID, o altă farsă a CJ Neamț pe banii nemțenilor! Trei milioane de euro, dați în van! (foto-documente)

Spitalul modular COVID pentru care Consiliul Județean Neamț a plătit 3 milioane de euro se prefigurează a fi o nouă farsă jucată nemțenilor, pe banii lor!

Termenul de punere în funcțiune a spitalului este depășit cu aproape 2 luni (trebuia pus în funcțiune până pe 19 mai)! De atunci, s-a mai dat un termen, cu generozitate, dar nici acesta nu a fost respectat, invocându-se motive hilare: convoiul cu module din Turcia nu poate ajunge în România pentru că sunt orașe carantinate. De parcă un război ar trebui să se termine ca să poți transporta muniție! Păi la ce îți mai trebuie dacă s-a terminat?

În momentul de față, la Lețcani (județul Iași), unde ar trebui să răsară spitalul modular, sunt doar câteva module. Poate unii dintre dumneavoastră își aduc aminte cum președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, punea umărul tovărășesc pentru a amplasa modulele. De atunci, s-a făcut liniște.

Câteva fotografii intrate în posesia jurnaliștilor de la Bună Ziua Iași, realizate în curtea firmei din Ankara-Turcia care a câștigat contractul, au limpezit situația. Din fotografii se vede clar cum în curtea societății se asamblează containerele, ca mai apoi să fie adusă aparatura medicală și montată în interior. (materialul poate fi citit aici)

Deci firma din Turcia nu importă containere medicale din SUA, deși se lăuda că este o firmă suport-NATO! Pur și simplu le asamblează din bucăți, ca apoi să le vândă în România.

De aici vin și întârzierile în livrare. Și nimeni nu suflă o vorbă despre momentul când, totuși, spitalul va fi funcțional. Sau despre cine e vinovat de nerespectarea termenilor contractuali (iar aici se vorbește de nereguli mult mai grave).

Lumea medicală din Neamț susține că cele 3 milioane de euro date pe nimic, din banii nemțenilor, puteau fi investite în spitalele din județul Neamț în lupta anti-COVID! Consiliul Județean Neamț a preferat o altă abordare, cel puțin dubioasă.

Au trecut mai bine de 4 ani de când PSD conduce județul Neamț. Iar trei ani și jumătate s-a suprapus cu Guvernarea PSD! Unde este spitalul județean nou-nouț promis cu surle și trâmbițe de Ionel Arsene? Unde este spitalul regional promis de PSD? Unde este spitalul modular Covid, pentru care nemțenii au plătit peste 3 milioane de euro?

Articolul anterior

Un bărbat beat și-a stropit fiul cu bezină și a amenințat că îi dă foc! Apoi a incendiat locuința din Tupilați!

Articolul următor

Descoperire explozivă cu detectorul de metale în pădurea Cărbuna, din Vânători Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *