ISSN 2457 - 3973

Dezastru la trecerile peste căile ferate

 

 

Zeci de șoferi din Neamț au fost amendați de polițiștii rutieri, într-o singură zi, pentru că au trecut peste calea ferată fără să le pese dacă vine trenul.

Luni, 34 de polițiști au stat la panda lângă cele mai importante treceri la nivel cu calea ferată iar contravenienții nu s-au lăsat așteptați.

”Acțiunea a avut scopul de prevenire a accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti, ce au loc din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic. Au fost vizate trecerile la nivel cu calea ferată cu risc, unde s-au înregistrat accidente rutiere pe fondul nerespectării prevederilor ce reglementează traversarea căii ferate. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 90 pentru alte abateri constatate. Poliţiştii rutieri au reţinut 6 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care 2 pentru nerespectarea normelor legale la trecerea la nivel cu calea ferată, 1 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerea la nivel cu calea ferată sau la mai puţin de 50m de aceasta şi 3 pentru alte abateri. Totodată în cadrul acțiunii au fost reținute 2 certificate de înmatriculare”, a declarant pentru newsallert.ro, subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Articolul anterior

Adrian Bourceanu îi cere lui Arsene mandatul de președinte al PSD

Articolul următor

Deputatul Harbuz îndeamnă producătorii tradiționali să se atesteze

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *