ISSN 2457 - 3973

Deputatul Harbuz îndeamnă producătorii tradiționali să se atesteze

 

Producătorii tradiționali de alimente ar putea primi un sprijin real împotriva concurenței neloiale din partea celor care doar îmbracă haina de producător tradițional.

Deputatul PSD de Neamț Liviu Harbuz se declară a fi unul dintre cei care susține apărarea drepturilor producătorilor tradiționali motiv pentru care, reprezentanții acestora au fost primiți în ședința comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților.

”Apreciez sinceritatea și implicarea acestor oameni care, prin trudă și multă dedicație, au reușit nu doar să obțină atestat de produs tradițional, ci mai ales să se asocieze pentru a se promova și pentru a-și face auzită vocea. Problemele cu care acești mici fermieri și procesatori români se confruntă sunt legate mai ales de concurența neloială din partea produselor de import sau care folosesc în mod abuziv elemente de etichetare menite să lase impresia consumatorului că achiziționează un produs românesc, cu ingrediente românești”, a declarat deputatul Liviu Harbuz.

Parlamentarul nemțean susține că produsele tradiționale sunt cel mai bun ambasador pe care România îl are la acest moment, cel mai accesibil, și depinde doar de noi cum vom reuși să ne impunem mai departe în UE ca o țară a tradițiilor, a bunătăților locale din ingrediente sănătoase.

”Le mulțumesc tuturor producătorilor care astăzi au venit de la sute de kilometri distanță să își spună oful în Parlament și îi asigur că, în continuare, au în mine un partener pe care se pot baza cu orice dificultăți întâmpină și care țin de competența mea pentru a se soluționa. Îi îndemn în continuare pe producătorii din Neamț, fie că este vorba despre mici fermieri, de ateliere de familie, de artizanat sau de afaceri gospodărești, să își obțină atestat pentru produsele tradiționale ce le aduc un venit. Din discuțiile avute cu cei care au făcut acest pas și care acum se bucură de promovare și de beneficiile unei rețele asociative la nivel național, vânzările unui astfel de mic antreprenor au crescut, în medie, cu circa 25-30% după obținerea recunoașterii faptului că respectivele produse sunt 100% românești, obținute la noi în țară, din ingrediente și cu forță de muncă locală”, a declarat deputatul Liviu Harbuz.

 

(G.A.)

Articolul anterior

Dezastru la trecerile peste căile ferate

Articolul următor

Oficiali FIFA arestați pentru corupție

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular